Vegetáriánus kolbászos „szeparált omlette” pohárban (The Vegetarian Butcher)
A tojás az egyik olyan alapanyag, amelynél a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. Összekóstolásnál nagyon jól hozza az intenzív tojás ízt és az umamis növényi kolbászkák jól egészítik ki. A sok intenzív ízt a kalács kockák hivatottak balanszba hozni a maguk roppanós édes ízükkel Varju Vili

Hozzávalók
Tojássárgájának elkészítése.
-
tojássárgája (17 g / db)* 10.0 darab
Fehérje omlett elkészítése.
-
tojásfehérje (35g)* 6.0 darab
-
zselatin* 6.0 g
-
tej 1,5 %** 0.18 l
-
tejszín 35% 0.25 l
Kolbász sütése.
-
The Vegetarian Butcher Vegetáriánus grill kolbász-helyettesítő 1,9 kg 0.3 g
Tálalás.
-
kalács* 100.0 g
-
Medvehagyma* 20.0 g
Elkészítés
-
Tojássárgájának elkészítése.
A tojások sárgáját felütjük, egynemüsítjük és áttörjük.
Egy eldobható habzsákban 64°C-on 60 percig hőkezeljük, majd lehűtjük.
Közvetlenül a tálalás előtt vágjuk ki a habzsákot. -
Fehérje omlett elkészítése.
A felvert fehérjéből és sóból egy hagyományos rántottát készítünk, ügyeljünk arra hogy ne barnuljon meg.
A folyadékokat az áztatott zselatinnal összeforraljuk és a fehérjéből elkészített omlettel összeturmixoljuk, szűrjük.
Ezt töltjük a szifonba és két db patront tekerünk rá.
75°C-os vízfürdőben tartjuk a tálalásig! -
Kolbász sütése.
A vegetáriánus grill kolbászkákat arany barnára sütjük, felkarikázzuk és még melegen ízesítjük az Umamival.
-
Tálalás.
- Tojássárgáját nyomunk a poharunk aljába
- Rátesszük a meleg Umamival ízesített kolbászkarikákat
- Pirított kalács kockákat teszünk mellé
- Julianne medvehagymával frissítjük
- Tojásfehérje habot teszünk a tetejére
- Fűszerpaprikával megszórjuk