Konfitált kacsacomb pitában
Ahogy nagymamám készítette a kacsacombot leírhatatlan. Szeretnék megmutatni egy modern tálalási változatot, de az alap elkészítés követi a klasszikus eljárást.

Hozzávalók
Konfitált kacsacomb pitában
−
+
€0.0
Kacsa elő és elkészítése.
kacsa comb*
/g
2500.0 g
0%
kakukkfű, friss*
/g
21.1 g
0%
retek, hónapos**
/g
100.0 g
0%
KNORR Prémium pác és fűszerkeverék Szárnyas húsokhoz 0,7 kg
/g
100.0 g
0%
Pitába töltés
sajt, Parmesan*
/g
103.1 g
0%
/
Kacsa elő és elkészítése.
-
kacsa comb* 2500.0 g
-
kakukkfű, friss* 21.1 g
-
retek, hónapos** 100.0 g
Pitába töltés
-
sajt, Parmesan* 103.1 g
Elkészítés
-
Kacsa elő és elkészítése.
A kakukkfűleveleket rányomkodjuk a kacsacombokra, megszórjuk KNORR Prémium Szárnyasok pác és fűszerkeverékkel. Hagyjuk szobahőmérsékleten állni 1 órát. Közben előmelegítjük a sütőt 100°C fokra.A combokat és a kacsazsírt olyan méretű edénybe tesszük, amiben a zsír lehetőség szerint ellepi a húst. Lassan forrásig hevítjük. Beletesszük a fűszereket és betesszük lefedvea sütőbe kb. másfél órára. Ha a combcsont könnyen kiemelhető , a hús omlós, puha, akkor elkészült. -
Pitába töltés
- A kész kacsacombokat leszűrjük, és a húsról lecsepegtetjük a zsírt és szálaira szedjük.
- Pitába töltjök, retekkel csírákkal és érlelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
- Külön HELLMANN's Ketchuppal és Barbecue szósszal kínáljuk.