Hozzávalók
Hús elkészítése.
-
marha hátszín* 2000.0 g
Köret elkészítése.
-
vöröshagyma 300.0 g
-
burgonya** 3000.0 g
-
snidling** 20.0 g
Mártás elkészítése, tálalás.
-
bor, vörös * 0.2 l
-
vaj* 100.0 g
Elkészítés
-
Hús elkészítése.
A hátszínt adagoljuk, sózzuk, borsozzuk és forró zsiradékban, serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk.Kombi sütőben 160°C-on 58°C-os maghőmérsékletűre sütjük.A húslevet félretesszük a mártásunkhoz. -
Köret elkészítése.
A hagymát karikákra vágjuk, lisztezzük és aranybarnára sütjükA burgonyát cikkekre vágjuk és serpenyőben megpirítjuk,fűszerezzük.Apróra vágott snidlinggel megszórjuk. -
Mártás elkészítése, tálalás.
A pecsenelevet felöntjük vörösborral felforraljuk és vízzel elkevert Barna mártás alappal besűrítjük.Vaj darabokkal dúsítjuk.Tányérra helyezzük a húst a megsült borgonyával , a hagymakarikákkal, mártással körbe öntve tálaljuk.