a fenntartható csomagolás iránti elkötelezettségünk  

Fogyasztói cikkeket gyártó vállalatként egyértelmű számunkra, hogy mi is felelősek vagyunk, és részt kell vállalnunk ebben. Számos olyan márka, kiskereskedő és csomagolási vállalat közé tartozunk, akik elkötelezettek a fenntartható csomagolás iránt.

Azonban ennél többre van szükség ahhoz, hogy a többször használható, újrahasznosítható és komposztálható műanyag legyen az elfogadott. A te segítségedre is szükségünk van!

Ahogy a „please recycle” logón is, minden Unilever Food Solutions termék csomagolásán jól láthatóan fel van tüntetve, hogy a csomagolás egyes részeit használat után hogyan kell kezelni.

Különböző lépéseket tehetsz az egyes csomagolási részekkel: többször felhasználhatod, újrahasznosíthatod vagy eldobhatod őket. Mindegyiket egy egyértelmű ikon jelzi az alábbiak szerint.

Nézd meg a csomagoláson lévő címkét, ami jelzi, mit kell tenned

Többször felhasználható

Többször felhasználható

Az üres tartót úgy hasznosíthatjuk, ha újratöltjük, vagy ha valami mást tárolunk benne.

Újrahasznosítható

Újrahasznosítható

Dobd a használt csomagolási részt a megfelelő szelektív szemetesbe vagy hulladékgyűjtő tartályba – az újrafeldolgozó létesítményekkel kapcsolatos bővebb információkat lásd: Magyarország.

Eldobható

Eldobható

Tedd a használt csomagolási részt a szemetesbe.

 

Az újrahasznosítás népszerűsítésének jegyében végzett munkánk a szolgáltatókkal

A műanyag hulladék, mint tudjuk, napjaink egyik legnagyobb világszintű környezetvédelmi kihívása. Napjainkig több mint 8,3 milliárd tonna műanyag keletkezett, és ennek nagy része a szemétben végezte (forrás: Science Daily).

Ha továbbra is a jelenlegi ütemben haladunk, 2050-re 12 milliárd tonna kerül hulladéklerakóba vagy a természetbe. Ez nem fenntartható, tennünk kell ellene.

Az újrahasznosítható anyagok gyűjtése és szétválogatása fontos szerepet játszik abban, hogy ezeket többször felhasználhassuk.

Célunk az újrahasznosítás népszerűsítése a szolgáltatók körében, valamint hogy minderre a kormányzati és nem kormányzati szervezetek figyelmét is felhívjuk. Számos projektünk ösztönzi az embereket arra, hogy még többet hasznosítsanak újra, és hogy az újrahasznosítás életre szóló szokássá váljon.

Az Unilever Fenntarthatósági Tervéhez (USLP) kapcsolódó célokról további információkat a következő oldalon találsz: Rólunk.

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü