Menu

Hozzávalók

+

Piskóta

  • tojásfehérje (1db/38g)** 150.0 g
  • kristálycukor** 100.0 g
  • tojássárgája* 100.0 g
  • napraforgóolaj** 50.0 g
  • búzaliszt 125.0 g

Csokis piskóta

  • kristálycukor** 100.0 g
  • tojássárgája* 100.0 g
  • napraforgóolaj** 50.0 g
  • búzaliszt 105.0 g
  • kakaópor** 20.0 g
  • tojásfehérje (1db/38g)** 150.0 g

Krém

  • Makadámia dió 200.0 g
  • Carte d'Or Professional Sárgakrém alap 300.0 g
  • tejszín 30 % 500.0 g
  • Vanília kivonat 2.0 g
  • tej, 2,8%** 1000.0 g

Locsoló

  • víz 300.0 g
  • kristálycukor** 150.0 g
  • rum* 80.0 g

Tálalás


Ezt a klasszikus süteményt is egy 40cmx30cm-es formában készítettem el.

...

Elkészítés

  1. Piskóta

    • Két piskótát készítünk az egyik natúr a másik pedig csokis lesz.
    • A fehérjét a cukorral habbá verem majd a sárgáját elkeverem az olajjal és hozzá adom a felvert fehérjét. 
    • A 180°C-on sütöm 20 percet. 
  2. Csokis piskóta

    • A fehérjét a cukorral habbá verem majd a sárgáját elkeverem az olajjal és hozzá adom a felvert fehérjét.
    • A lisztet beleszitálom és elkeverem. 180°C-on sütöm 20 percet. ugyan ezt elkészítem a kakaóporral.
  3. Krém

    • A sárgakrém alapot elkeverem a tejjel majd hozzá adoma a diót és a vaníliát. 
    • Majd a felvert tejszínhabot.
  4. Locsoló

    • A vizet a cukorral felforralom, majd ha visszahűlt 50°C-ra akkor hozzá adom a fehérrumot.
  5. Tálalás

    • Az egyik piskótát meglocsolom a rumos cukorsziruppal és ráteszem a krém felét, jöhet a következő lap szintén locsolás, és jöhet a maradék krém.
    • Hűtőbe teszem pihentetni.
    • Tálalásnál galuskákat szaggatok és Carte D’or kakaó öntettel leöntöm, felvert tejszínhabot nyomok rá.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü