Pizzatészta
Hozzávalók
Step 1
-
élesztő, friss* 15.0 g
-
búzaliszt (főző, rétes) 500.0 g
-
tej 1,5 %** 0.2 l
Elkészítés
-
Step 1
A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, egy csipet lisztet, morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A fél kiló lisztet langyosítsuk fel, adjuk hozzá a KNORR Burgonyapüré Pelyhet,
a közepébe csináljunk egy mélyedést, ebbe öntsük a felfuttatott élesztőt.
Szükséges mennyiségű langyos, sós viz hozzáadása után dolgozzuk ki a tésztát amíg összeáll. Kb. 10 percig dagasszuk.
Amikor a tészta szép sima, tálba tesszük, megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük fél órát.
Felhasználás előtt lisztezett deszkán kerek formára nyújtjuk és helyezzük rá a megfelelő feltétet.