Csirkemell filé burgonyás bundában, vegyes salátával és mézes-mustáros öntettel
Panírozni nem csak zsemlemorzsával lehet. A receptben bemutatott burgonyás bundás csirkemell hamar a gyerekek kedvence lesz! A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Csirkemell filé burgonyás bundában, vegyes salátával és mézes-mustáros öntettel
−
+
€0.0
Csirkemell elkészítése
csirkemell**
/kg
0.89 kg
0%
tojás (60g/darab)**
/kg
0.1 kg
0%
KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék 1kg
/g
5.0 g
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.05 l
0%
Saláta elkészítése
vegyes saláták**
/kg
0.75 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.15 kg
0%
kígyóuborka**
/kg
0.15 kg
0%
retek, hónapos**
/kg
0.15 kg
0%
póréhagyma**
/kg
0.18 kg
0%
paradicsom**
/kg
0.16 kg
0%
Tálalás és tipp
/
Csirkemell elkészítése
-
csirkemell** 0.89 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.1 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
Saláta elkészítése
-
vegyes saláták** 0.75 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.15 kg
-
kígyóuborka** 0.15 kg
-
retek, hónapos** 0.15 kg
-
póréhagyma** 0.18 kg
-
paradicsom** 0.16 kg
Tálalás és tipp
Elkészítés
-
Csirkemell elkészítése
- A csirkemelleket szeleteljük és befűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
- A hússzeleteket először KNORR Burgonyapehelybe, majd tojásba, majd újra KNORR Burgonyapehelybe forgatjuk.
- Az így bepanírozott szeleteket előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
- A szeletek tetejét is lefújjuk majd sütőben kb. 195°C fokon kb.8-10 perc alatt készre sütjük.
-
Saláta elkészítése
- A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk és daraboljuk
-
Tálalás és tipp
- A darabolt zöldségeket tányérra halmozzuk, a megsült hússal és aHELLMANN'S Mézes-mustáros öntettel tálaljuk.
- A saláta elkészítésekor mindig használjunk idényzöldségeket!
- Az öntetet ha nincs szószos tálkánk öntsük a salátára.