Sült zellerkrém, nuggets, sütőtök ketchup, római saláta ívek (The Vegetarian Butcher)
A cikória hajók alkalmazása itthon kissé megosztó a keserű íze miatt, ezért inkább a római salátaszívhez nyúltam. A magyar ízlés általában jól fogadja a pikáns savas ropogós összeállításokat, mint ahogyan itt is kóstolható. Varju Vili

Hozzávalók
Sült zellerkrém, nuggets, sütőtök ketchup, római saláta ívek (The Vegetarian Butcher)
−
+
€210.14
Sült marinált zeller
ételecet 10%**
/l
0.1 l
0%
kristálycukor**
/g
200.0 g
0%
víz
/l
0.3 l
0%
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g
/g
0.5 g
0%
Sütőtök ketchup.
repceolaj*
/l
0.03 l
0%
vöröshagyma
/g
138.9 g
0%
zeller, gumó
/g
50.0 g
0%
kristálycukor**
/g
50.0 g
0%
almaecet**
/l
0.05 l
0%
sütőtök**
/g
500.0 g
0%
méz**
/g
25.0 g
0%
só
/g
6.0 g
0%
Nuggets sütése, tálalás.
The Vegetarian Butcher Nuggets - Vegán panírozott falatka 1,75 kg
/g
1008.0 g
0%
római saláta*
/g
400.0 g
0%
/
Sült marinált zeller
-
ételecet 10%** 0.1 l
-
kristálycukor** 200.0 g
-
víz 0.3 l
-
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g 0.5 g
Sütőtök ketchup.
-
repceolaj* 0.03 l
-
vöröshagyma 138.9 g
-
zeller, gumó 50.0 g
-
kristálycukor** 50.0 g
-
almaecet** 0.05 l
-
sütőtök** 500.0 g
-
méz** 25.0 g
-
só 6.0 g
Nuggets sütése, tálalás.
-
római saláta* 400.0 g
Elkészítés
-
Sült marinált zeller
A zellergumót hámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapíron kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Szabálytalan alakúra vágjuk és a lenti marinádban érleljük.
Marinádot főzünk, víz, ecet, cukor, kakukkfű keverékből. -
Sütőtök ketchup.
- Ütem: repceolaj, vöröshagyma finomra vágva, zellergumó kockákra vágva, őrölt fehérbors, őrölt fahéj. A fentieket a felsorolás sorrendjében alaposan összepirítjuk.
- Ütem: cukor, 3 db szegfűszeg 100g vízben kivonattá főzve, almaecet, kockára vágott tisztított sütőtök, 1 evőkanál angol mustár, méz, só, paradicsompüré. A cukrot karamellizáljuk és átforgatjuk rajta a tököt. Rátesszük az első fázis anyagait és minden mást is, de a mustárt csak az egy órás fedő alatti párolás után, a turmixolásnál adagoljuk hozzá.
-
Nuggets sütése, tálalás.
180°C-os bő forró olajban aranybarnára sütjük a vegán nuggets falatkákat.
A sütőtök ketchupot a saláta hajókba nyomjuk és a nuggetseket erre ültetjük. Megszórjuk a marinált zellerkockákkal, Dekoráljuk gránátalma gyöngyökkel, retekkel, kiszúrt jégcsapretekkel, levélzöldekkel, fűszerekkel.