+

Sült marinált zeller

Sütőtök ketchup.

Nuggets sütése, tálalás.

  1. Sült marinált zeller

    A zellergumót hámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapíron kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Szabálytalan alakúra vágjuk és a lenti marinádban érleljük.
    Marinádot főzünk, víz, ecet, cukor, kakukkfű keverékből.
  2. Sütőtök ketchup.

    1. Ütem: repceolaj, vöröshagyma finomra vágva, zellergumó kockákra vágva, őrölt fehérbors, őrölt fahéj. A fentieket a felsorolás sorrendjében alaposan összepirítjuk.
    2. Ütem: cukor, 3 db szegfűszeg 100g vízben kivonattá főzve, almaecet, kockára vágott tisztított sütőtök, 1 evőkanál angol mustár, méz, só, paradicsompüré. A cukrot karamellizáljuk és átforgatjuk rajta a tököt. Rátesszük az első fázis anyagait és minden mást is, de a mustárt csak az egy órás fedő alatti párolás után, a turmixolásnál adagoljuk hozzá.
  3. Nuggets sütése, tálalás.

    180°C-os bő forró olajban aranybarnára sütjük a vegán nuggets falatkákat.
    A sütőtök ketchupot a saláta hajókba nyomjuk és a nuggetseket erre ültetjük. Megszórjuk a marinált zellerkockákkal, Dekoráljuk gránátalma gyöngyökkel, retekkel, kiszúrt jégcsapretekkel, levélzöldekkel, fűszerekkel.