Menu

Hozzávalók

+

Sült marinált zeller

  • ételecet 10%** 0.1 l
  • kristálycukor** 200.0 g
  • víz 0.3 l
  • KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g 0.5 g

Sütőtök ketchup.

Nuggets sütése, tálalás.


A cikória hajók alkalmazása itthon kissé megosztó a keserű íze miatt, ezért inkább a római salátaszívhez nyúltam. A magyar ízlés általában jól fogadja a pikáns savas ropogós összeállításokat, mint ahogyan itt is kóstolható. Varju Vili

...

Elkészítés

  1. Sült marinált zeller

    A zellergumót hámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd sütőpapíron kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Szabálytalan alakúra vágjuk és a lenti marinádban érleljük.
    Marinádot főzünk, víz, ecet, cukor, kakukkfű keverékből.
  2. Sütőtök ketchup.

    1. Ütem: repceolaj, vöröshagyma finomra vágva, zellergumó kockákra vágva, őrölt fehérbors, őrölt fahéj. A fentieket a felsorolás sorrendjében alaposan összepirítjuk.
    2. Ütem: cukor, 3 db szegfűszeg 100g vízben kivonattá főzve, almaecet, kockára vágott tisztított sütőtök, 1 evőkanál angol mustár, méz, só, paradicsompüré. A cukrot karamellizáljuk és átforgatjuk rajta a tököt. Rátesszük az első fázis anyagait és minden mást is, de a mustárt csak az egy órás fedő alatti párolás után, a turmixolásnál adagoljuk hozzá.
  3. Nuggets sütése, tálalás.

    180°C-os bő forró olajban aranybarnára sütjük a vegán nuggets falatkákat.
    A sütőtök ketchupot a saláta hajókba nyomjuk és a nuggetseket erre ültetjük. Megszórjuk a marinált zellerkockákkal, Dekoráljuk gránátalma gyöngyökkel, retekkel, kiszúrt jégcsapretekkel, levélzöldekkel, fűszerekkel.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü