1. Káposzta ragu.

    A fejes káposztát zsírpapírozott sütőlemezre helyezzük és 160°C-on 4 órán át sütjük. Külső, száraz leveleit eltávolítva cikkezzük és pirítjuk. Sózzuk.

    A hagyományosan savanyított káposztát késsel átvágjuk (ha szükséges enyhén átöblítjük) és kevés olajon hevített szeletelt vöröshagymára dobjuk.
    Beletesszük a borókabogyót, a kakukkfüvet és babérlevelet.
    Meglocsoljuk a fehérborral és rövid lén készre pároljuk.
    Az alma cikkeket egy serpenyőben pirosra sütjük és az utolsó pár percben ezt is hozzákeverjük. A tisztított parázsburgonyát előfőzzük és a káposztás raguhoz pároljuk. Az sem baj, ha kicsit összepirul!
  2. Vegan Glace.

    1. Ütem: A zöldségeket (a hagymafélék kivételével) vékony lapokra vágjuk és egy tepsin összekeverjük a paradicsompürével illetve az olajjal, jól szétterítjük. 150°C-on 60 percig sütni, közben 20 percenként átkeverni!
    2. Ütem: Felöntjük (akár a tepsiben) a vízzel és hozzátesszük aMiso pasztátés főzzük további 20 percig. Szűrjük le és redukáljuk be 500ml-ig. Sűrítsük kukoricakeményítővel, sózzuk.
  3. Tálalás.

    A vegán hotdog virsli-helyettesítőt kevés olajon pár perc alatt felpirítjuk és szabálytalan alakúra vágva a káposztás raguhoz adjuk.
    Tetszőlegesen rendezzük el az elemeket a tányéron a vegán gacéval meglocsolva tálaljuk.