Rozé kacsamell, cékla textúrák, dió tuille, kakukkfüves kölesmuffin
A cékla az egyik kedvenc zöldségem, szeretem ha különböző formákban kerül a tányérra.

Hozzávalók
Hús elkészítése, tálalás.
-
kacsamell * 1200 g
-
cékla, nyers** 1714.3 g
-
dió** 285.7 g
-
méz** 100 g
-
köles** 300 g
-
tojás (extra osztályú) 3 darab
-
vaj* 160 g
-
tej 1,5 %** 0.6 l
Elkészítés
-
Hús elkészítése, tálalás.
Az első főételünk elkészítését a körettel, azaz a kölesmuffin tésztájával kezdem. Ehhez a kölesből és a tejből kását főzök, hagyom kihülni, hozzáadom a tojások sárgáját, fűszerezem, majd a felvert tojásfehérjével lazítom. A muffin tésztát formákba adagolom és 165°Cfokon kb 20 percet sütöm. A céklából három féle textúrát készítek: krémet chipset és kaviárt. A kacsamelleket KNORR Prémium Szárnyas fűszerkeverékkel megszórom és bőrével lefelé serpenyőben megsütöm. A KNORR Maizena és dió felhasználásával előzőleg elkészített tuille-el dekorálom az ételt.