+

Rosé kacsamell.

Körtés-gorgonzolás pite

Szeder mártás

  1. Rosé kacsamell.

    A kacsamellet előkészítjük a sütéshez, formázzuk, fűszerezzük. Bőrét beirdaljuk. Sütőben magas hőmérsékleten, hogy a bőre megpiruljon, készre sütjük. A kacsamell belső hőmérséklete 54°C legyen. Ekkor még rosé.
  2. Körtés-gorgonzolás pite

    Pite tésztát készítünk, melyet a kis sütőformába helyezünk. Gorgonzolát, egész tojással, tejszínnel, sóval, fehérborssal összekeverjük, és az egészet körte szeletekkel burkoljuk. Középmeleg sütőben készre sütjük.
  3. Szeder mártás

    Cukrot karamellizálunk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Az aranybarna cukorra rádobjuk a szedret, egy kis vörösborral felhúzzuk. Fűszerezzük őrölt fahéjjal, és szegfűszeggel. Mikor felforr, keményítővel bársonyos állagúra bekötjük, ügyelve arra, hogy a gyümölcsök ne essenek szét.