Rosé kacsamell, körtés-gorgonzolás pitével, szeder mártással
Fantasztikus ízorgia, a kacsa édeskés íze, kiváló harmóniában áll a sajt éa a körte fanyar, savas ízével.

Hozzávalók
Rosé kacsamell.
-
kacsamell * 1800 g
Körtés-gorgonzolás pite
-
sajt, Gorgonzola 300 g
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 1 l
-
tojás, (50 g/db, A osztály)* 10 darab
-
búzaliszt (főző, rétes)** 250 g
-
margarin, 75 % zsirtartalmú 120 g
-
porcukor* 80 g
-
vaníliás cukor** 10 g
-
sütőpor** 10 g
Szeder mártás
-
porcukor*
-
Szeder, friss* 300 g
-
bor, vörös * 0.3 l
Elkészítés
-
Rosé kacsamell.
A kacsamellet előkészítjük a sütéshez, formázzuk, fűszerezzük. Bőrét beirdaljuk. Sütőben magas hőmérsékleten, hogy a bőre megpiruljon, készre sütjük. A kacsamell belső hőmérséklete 54°C legyen. Ekkor még rosé. -
Körtés-gorgonzolás pite
Pite tésztát készítünk, melyet a kis sütőformába helyezünk. Gorgonzolát, egész tojással, tejszínnel, sóval, fehérborssal összekeverjük, és az egészet körte szeletekkel burkoljuk. Középmeleg sütőben készre sütjük. -
Szeder mártás
Cukrot karamellizálunk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Az aranybarna cukorra rádobjuk a szedret, egy kis vörösborral felhúzzuk. Fűszerezzük őrölt fahéjjal, és szegfűszeggel. Mikor felforr, keményítővel bársonyos állagúra bekötjük, ügyelve arra, hogy a gyümölcsök ne essenek szét.