Hozzávalók
Rosé kacsamell.
-
kacsamell * 1800.0 g
Körtés-gorgonzolás pite
-
sajt, Gorgonzola 300.0 g
-
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 1.0 l
-
tojás, (50 g/db, A osztály)* 10.0 darab
-
búzaliszt (főző, rétes) 250.0 g
-
margarin, 75 % zsirtartalmú 120.0 g
-
porcukor* 80.0 g
-
vaníliás cukor** 10.0 g
-
sütőpor** 10.0 g
Szeder mártás
-
porcukor*
-
Szeder, friss* 300.0 g
-
bor, vörös * 0.3 l
Elkészítés
-
Rosé kacsamell.
A kacsamellet előkészítjük a sütéshez, formázzuk, fűszerezzük. Bőrét beirdaljuk. Sütőben magas hőmérsékleten, hogy a bőre megpiruljon, készre sütjük. A kacsamell belső hőmérséklete 54°C legyen. Ekkor még rosé. -
Körtés-gorgonzolás pite
Pite tésztát készítünk, melyet a kis sütőformába helyezünk. Gorgonzolát, egész tojással, tejszínnel, sóval, fehérborssal összekeverjük, és az egészet körte szeletekkel burkoljuk. Középmeleg sütőben készre sütjük. -
Szeder mártás
Cukrot karamellizálunk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Az aranybarna cukorra rádobjuk a szedret, egy kis vörösborral felhúzzuk.Fűszerezzük őrölt fahéjjal, és szegfűszeggel. Mikor felforr, keményítővel bársonyos állagúra bekötjük, ügyelve arra, hogy a gyümölcsök ne essenek szét.