Puliszkás töltött káposzta (The Vegetarian Butcher)
A hagyományos szatmári töltött káposzta ugyan én is jól tudom, hogy soha nem nélkülözheti a gorombára darált húst és a csecsemő ökölnyi töltelékeket sem, de nem álltam meg, hogy ne próbáljam ki ezt az új alapanyagot! A végeredmény számomra kellemes csalódás lett és legközelebb a tavaszi újkáposztával fogom tesztelni. A receptben arra törekedtem, hogy a fogás teljesen vegán lehessen, így a polenta ragasztó képességével váltottam ki a tojás használatát a tölteléknél. A tálalás módja jól szimbolizálja, hogy akár egy büfé vacsora meleg főételeként is megállhatja a helyét egy vegán fogás. V V.

Hozzávalók
Puliszka főzése.
-
kukoricadara** 135.0 g
-
víz 0.33 l
-
csombor* 1.4 g
Töltelékhez.
-
napraforgóolaj** 0.07 l
-
vöröshagyma 166.7 g
-
fokhagyma* 15.0 g
-
só 15.0 g
-
káposzta, fejes** 533.3 g
A töltött káposzta készre sütése.
-
koktélparadicsom* 102.0 g
-
babérlevél** 1.0 g
Elkészítés
-
Puliszka főzése.
A fentiekből puliszkát főzünk és hagyjuk langyosra hűlni. -
Töltelékhez.
A vegán darált hús-helyettesítő erősen átpirítjuk az olajon és hozzáadjuk a többi anyagot, amivel szintén szotírozzuk.
Összekeverjük a kihűlt puliszkával és a forrázott és kierezett káposzta levelekbe töltjük. -
A töltött káposzta készre sütése.
A tűzálló tálat kiolajozzuk és beletesszük az egyneműre kevert paradicsomokat. Erre helyezzük rá a káposzta töltelékeket.
175°C-os sütőben légkeverés mellett 40 perc alatt készre sütjük. Tetejét vágott friss zöldfűszerekkel frissítjük.
Dekorálhatjuk, vágott zöldfűszerekkel és töppesztett színes koktélparadicsommal.