+

Olajban konfitált burgonya.

  • Natasha burgonya** 2142.9 g
  • fokhagyma* 21.1 g
  • babérlevél** 2.0 g

Sült burgonyafőzelék alap

Fűszeres burgonya pala.

  • KNORR Burgonyapehely 4 kg 250.0 g
  • KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő 2,5 kg 25.0 g
  • víz** 0.5 l
  1. Olajban konfitált burgonya.

    A sárga burgonyát meghámozzuk és pogácsaszaggatóval egyforma oszlopokat szúrunk ki belőlük, amiket egymáshoz igazítva egyforma méretűre vágunk. Ezeket a burgonya hengereket finomított repceolajjal árasztjuk el, fokhagymát és babérlevelet teszünk bele és 130°C -os sütőben kb. 20 perc alatt puhára konfitáljuk. Innen kiemelve egy gáz fáklyával pörköljük meg.
  2. Sült burgonyafőzelék alap

    A kiszúrás után visszamaradt burgonya leesőket zsírpapírral bélelt tepsiben terítjük szét és 170°C-os sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
    Egy lábasban vajat hevítünk, ebben üvegesítjük meg a karikákra vágott póréhagymát és a metéltre aprított medvehagymát is.
    Ráöntjük a sült burgonyát és felöntjük zöldség alaplével.
    Jól kiforraljuk, majd tejföllel és tejszínnel dúsítjuk. Sóval, borssal és fehérbor ecettel ízesítjük. Turmixoljuk.
    A vegetáriánus grill kolbászkákat kevés zsiradékban arany barnára sütjük.
  3. Fűszeres burgonya pala.

    A burgonyapelyhet langyos vízzel elkeverjük. Sózzuk és turmixoljuk és eközben hozzáadjuk a keményítőt is.
    Szilikon lapra szétterítve ráhintjük a paprika pelyhet és 110°C-on szárítjuk ki (kb. 50 perc)
    Tálalásnál az ételre tördeljük.