Mediterrán rizseshús (felnőtt)
A magyaros rizseshús alternatívája ez az alapvetően sok zöldséggel elkészített rizses étel. A mediterrán jellegűen készített ételekkel változatosabbá tehetjük étlapjainkat. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Elkészítés
-
csirkemell** 0.9 kg
-
rizs** 0.7 kg
-
padlizsán** 0.3 kg
-
cukkini** 0.3 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.24 kg
-
póréhagyma** 0.2 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.03 kg
-
oregáno** 10 g
-
só 7 g
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.06 l
Elkészítés
-
Elkészítés
- A csirkemelleket kockákra vágjuk.
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és daraboljuk.
- Forró RAMA Culinesse Profin lepirítjuk a vágott póréhagymát majd a csirkemellet.
- Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a vágott zöldségeket.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Tyúkhúsleves alappal és oreganoval.
- Összepirítjuk a hús és a zöldségeket majd kevés vizet aláöntve készre főzüük,úgy hogy maradjon valamennyi szaftja a ragunak.
- Tálalás előtt a külön, enyhén sós vízben kifőzött rizzsel összekeverjük.
-
Tálalás és tipp
- Ha friss oregánót használunk, tálaláskor szórjuk meg vele az ételt.
- Az elkészíthetjük barna rizzsel is.
- Ha lehet használjunk idényzöldségeket a rizseshúshoz.
- Készíthetünk hozzá mártást különböző KNORR Mártásalapokból és krémleves alapokból (sajt, brokkoli, spárga, stb.)