Lasagne Vegán darált hússal (The Vegetarian Butcher)
Egy igazi klasszikus olasz étel, vegán darált hússal elkészítve - ahol nem kell íz kompromisszumot kötni.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Ragu készítése.
-
olivaolaj 0.15 l
-
vöröshagyma 277.8 g
-
sárgarépa 250.0 g
-
angolzeller** 100.0 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 1.0 l
-
víz 2.25 l
Rétegezés.
-
sajt, Emmentáli* 210.5 g
Tálalás.
-
petrezselyemzöld 55.6 g
Elkészítés
-
Ragu készítése.
A felhevített olajon megpirítjuka finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát és a zellert.
Sózzuk, borsozzuk és félpuhára pároljuk.
Hozzáadjuk a Vegán darált húst és együtt pirítjuk.
A főzőkrémet elkeverjük 1 liter vízzel és felengedjük a ragut és felforraljuk.
A KNORR Bolognai mártás alapot elkeverjük 1,25 L vízzel és besűrítjük a ragut, jól kiforraljuk.
-
Rétegezés.
A kész raguból tegyünk egy 1/1-es GN edény aljára és a Lasagne Grandi tésztalapokkal rétegezzük a ragut.
Ügyeljünk arra hogy a legalsó és a legfelső rétegre is bőven jusson a raguból.
Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és előmelegített sütőben 175°C-on süssük készre Kb. 45 perc alatt. -
Tálalás.
A megsült lasagne-t tetszőleges nagyságúra vágjuk, helyezzük tányérra és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
Használhatunk hozzá levélzöldeket, ruccolát vagy akár vizitormát is.