Lasagne (7-10 éves korcsoport)
A lasagne az egyik legnépszerűbb olasz étel. Paradicsomosan, sajtosan elkészítve mindenki kedvence lesz! A nagyméretű GN kompatibilis KNORR száraz tésztalapok nagyban megkönnyítik az elkészítést. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Lasagne elkészítése
-
sertéshús, darált** 0.65 kg
-
wok mix zöldségkeverék (brokkoli, sárga sárgarépa, sárgarépa, zöldbab, pritamin paprika, hagyma)** 0.65 kg
-
tej, 2,8%** 2 l
-
víz** 1.25 l
-
sajt, Trappista** 0.1 g
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.06 l
Elkészítés
-
Lasagne elkészítése
- A darált húst forróRAMA Culinesse Profin lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a tejet és felforraljuk.
- Beletesszük a zöldségkeveréket.
- A vízzel csomómentesre elkeverjük a KNORR Olaszos tésztaszószt Paradicsomos Lasagnéhoz, majd a tejes alaphoz öntjük.
- Kevergetés mellett felforraljuk, és néhány percig fõzzük.
- Egy 1/1-es GN edénybe rétegezzük a KNORR Lasagne tésztát és a szószt, úgy, hogy felülre és alulra is szósz kerüljön.
- Tetejére reszelt sajtot szórunk.
- 150-160 °C fokon 30 perc alatt készresütjük.
-
Tálalás és tipp
- A megsült lasagnét a tepsiben felvágjuk és forrón tálaljuk.
- A lasagnétcsak zöldséggel is elkészíthetjük.
- A paradicsomos mártás helyett használhatunk KNORR Sajtmártást is.