Congee pirított darabolt növényi hússal, zöldségekkel és tört pisztáciával. (The Vegetarian Butcher)
A zabkásák már meghódították a világot. Az ehhez hasonló rizskásák variálhatósága végtelen, legyen szó reggeliről, édes vagy sós változatról vagy mint ebben az esetben komplex főételről. Az ázsiai ízvilág és alapanyaghasználat sokak által kedvelté teheti ezt a kombinációt. Varju Vili

Hozzávalók
Congee főzése.
-
citromnád* 50.0 g
-
gyömbér** 37.5 g
-
erdei gomba mix, fagyasztott (laskagomba, shitake gomba, nemeko gomba)** 100.0 g
-
víz 2.0 l
-
só 20.0 g
Feltét elkészítése, tálalás.
-
Héjas zöldborsó** 600.0 g
-
Fáva bab 300.0 g
-
koriander, friss* 58.8 g
-
Pak Choi* 333.3 g
-
fokhagyma* 52.6 g
-
chili paprika, friss* 10.6 g
-
pisztácia* 100.0 g
Elkészítés
-
Congee főzése.
A rizst mosás nélkül feltesszük lassan főzni a vízben a fenti anyagokkal együtt.
Ha megfőtt, még minimum 30 percig pihentetjük. Állaga bármikor korrigálható, de ideális akkor lesz, ha enyhén folyós és nyákos. -
Feltét elkészítése, tálalás.
A tépett húst jól lepirítjuk és a fenti anyagokkal összefuttatjuk.
Teryaki szósszal alaposan átfényezzük, kevés apróra vágott gyömbérrel frissítjük, a pakchoy leveleket nyersen közé keverjük. A ragu hője éppen elég lesz neki.
Tört pisztáciával és koriander levéllel díszítve tálaljuk.