Menu

Hozzávalók

+

Congee főzése.

Feltét elkészítése, tálalás.


A zabkásák már meghódították a világot. Az ehhez hasonló rizskásák variálhatósága végtelen, legyen szó reggeliről, édes vagy sós változatról vagy mint ebben az esetben komplex főételről. Az ázsiai ízvilág és alapanyaghasználat sokak által kedvelté teheti ezt a kombinációt. Varju Vili

...

Elkészítés

  1. Congee főzése.

    A rizst mosás nélkül feltesszük lassan főzni a vízben a fenti anyagokkal együtt.
    Ha megfőtt, még minimum 30 percig pihentetjük. Állaga bármikor korrigálható, de ideális akkor lesz, ha enyhén folyós és nyákos.
  2. Feltét elkészítése, tálalás.

    A tépett húst jól lepirítjuk és a fenti anyagokkal összefuttatjuk.
    Teryaki szósszal alaposan átfényezzük, kevés apróra vágott gyömbérrel frissítjük, a pakchoy leveleket nyersen közé keverjük. A ragu hője éppen elég lesz neki.
    Tört pisztáciával és koriander levéllel díszítve tálaljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü