Brassói aprópecsenye parázsburgonyából kapros joghurtos uborkával (The Vegetarian Butcher)
A brassói aprópecsenye szívtalálat minden magyar ételt szerető ember számára. A darabolt növényi hús remekül szerepel az igazi helyén és jól hozza a rághatóságával azt az élményt, amit eddig csak a sertésszűzben vagy a szárnyasban találtunk meg. A parázsburgonya tavasszal megkerülhetetlen, a sok nagy darabra vágott zöldség pedig lazítja és színesíti a klasszikus egytálételt. Varju Vili

Hozzávalók
Joghurtos uborkasaláta kaporral:
-
kígyóuborka** 1500.0 g
-
joghurt, natúr** 0.5 kg
-
só 10.0 g
-
porcukor* 50.0 g
-
ételecet 10%** 0.1 l
-
kapor, friss** 50.0 g
-
fokhagyma* 20.0 g
Vegán darabolt növényi hús elkészítése, tálalás.
-
napraforgóolaj** 0.1 l
-
vöröshagyma 111.1 g
-
paprika** 80.0 g
-
Kápia paprika** 80.0 g
-
koktélparadicsom* 102.0 g
-
fokhagyma*
-
Parázsburgonya** 1714.3 g
-
petrezselyemzöld 111.1 g
Elkészítés
-
Joghurtos uborkasaláta kaporral:
Az alap összetevőit gondosan keverjük el, majd az uborkát ebbe mandolinozzuk bele. Szinte azonnal tálalható! -
Vegán darabolt növényi hús elkészítése, tálalás.
A darabolt növényi húst erős lángon alaposan átpirítjuk, majd szűrőkanállal kiemeljük.
A visszamaradt zsiradékban a zöldségeket hirtelen átsütjük és a végén hozzáadjuk a fokhagymákat is.
A darabolt növényi húst visszatesszük és a tálalás előtti pillanatban hozzáadjuk a bő forró olajban ropogósra sütött parázsburgonyát is.
Legvégül a Folyékony umamival ízesítjük, illetve hozzákerülhet a felezett koktél paradicsom, a leveleire szedett petrezselyem és a pirospaprika is.