Menu

Hozzávalók

+

Pácolt mustármag.

  • mustármag* 30.0 g
  • Fekete mustármag* 30.0 g
  • ételecet 10%** 0.1 l
  • kristálycukor** 200.0 g
  • víz 0.3 l
  • babérlevél** 0.5 g

Vegán burger pogácsa sütése

Tálalás.


Ez a szendvics variáció egyediként hathat a felhasznált különleges péksütemény és a Benedict tojásra jellemző alapanyag szortiment miatt is. Aki extravagáns opciót keres, ebben többet találhat, mint a hagyományos hamburger összeállításban. Varju Vili

...

Elkészítés

  1. Pácolt mustármag.

    A mustármagokat színenként külön-külön háromszor váltott vízben megfőzzük. Összeforraljuk a páclé anyagait és még forrón a mustármagra zúdítjuk,
    Legalább 6 órán át, de inkább egész éjszakát hagyjuk az egészet összeérni. (A vákuumozás az érlelés menetét gyorsítja.)
  2. Vegán burger pogácsa sütése

    A vegán burger pogácsa sütése növényi olajon indítva, habzó vajjal és fokhagymával, fűszernövényekkel és frissen őrölt borssal befejezve történik. A végén a fokhagymás vajon megfuttatjuk a baby parajt.
  3. Tálalás.

    Szabi pék által készített croissant félbe vágjuk, ráhalmozzuk a vajas parajt, ráültetjük a vegán pogácsákat és az elkészített bevert tojást.
    Hollandi mártással és a pácolt mustármagokkal leöntjük.
    Külön salátával és sült édesburgonyával tálaljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü