A megfelelő alapanyag egy kiváló séf kezében minden típusú étteremben megállja a helyét.
Bár a The Vegetarian Butcher legtöbb receptje a bisztró és a street food világának készült, az új, növényi húsnak a fine diningban is ott a helye.
Varjú Viktor, a hazai séftársadalom elismert szakembere bebizonyította, hogy a kreativitásnak semmi sem szabhat határt!
Miért vállalta szívesen Viktor egy nagy márka növényi húsának népszerűsítését?
Hol látja ezeknek az alapanyagoknak a helyét a menüsorokban? Mit vár a jövő tányérjaitól?
Ezekről a kérdésekről, és más kulisszatitkokról beszélgettünk a The Vegetarian Butcher menüsorának fotózásán.
Varjú Viktor, a The Vegetarian Butcher hazai nagykövetének receptjei a THE VEGETARIAN BUTCHER-rel:
Vegán The Vegetarian Butcher húspogácsa gombákkal és mozzarellával
A mozzarella nagyon hasonlít a buggyantott tojásra és ugyan lehetett volna itt egy szép tojás is , de a meleg gombák, az aromatizált olaj és a friss tejszínes sajt íz szerintem nagyon jó triót alkot. A meglepetés effekt pedig, amikor a sajtból zöld olaj szivárog ki az első vágásnál

Puliszkás töltött káposzta The Vegetarian Butcher darált húshelyettesítővel
A hagyományos szatmári töltött káposzta ugyan én is jól tudom, hogy soha nem nélkülözheti a gorombára darált húst és a csecsemő ökölnyi töltelékeket sem, de nem álltam meg, hogy ne próbáljam ki ezt az új alapanyagot!
Sült zellerkrém, The Vegetarian Butcher nuggets, sütőtök ketchup, római saláta ívek
A cikória hajók alkalmazása itthon kissé megosztó a keserű íze miatt, ezért inkább a római salátaszívhez nyúltam. A magyar ízlés általában jól fogadja a pikáns savas ropogós összeállításokat, mint ahogyan itt is kóstolható.