A megfelelő alapanyag egy kiváló séf kezében minden típusú étteremben megállja a helyét.
Bár a The Vegetarian Butcher legtöbb receptje a bisztró és a street food világának készült, az új, növényi húsnak a fine diningban is ott a helye.
Varjú Viktor, a hazai séftársadalom elismert szakembere bebizonyította, hogy a kreativitásnak semmi nam szabhat határt!
 

Miért vállalta szívesen Viktor egy nagy márka növényi húsának népszerűsítését?
Hol látja ezeknek az alapanyagoknak a helyét a menüsorokban? Mit vár a jövő tányérjaitól?

Ezekről a kérdésekről, és sok kulisszatitokról beszélgettünk a The Vegetarian Butcher menüsorának fotózásán.

 

Varjú Viktor, a The Vegetarian Butcher hazai nagykövetének receptjei a THE VEGETARIAN BUTCHER-rel:

Spenótos palacsinta feketebabos The Vegetarian Butcher virslis raguval, avokádóval 

Imádom a rusztikus ételeket. Ebben a palacsintás receptben a laktató és gazdag vegetáriánus ételek körét igyekszem bővíteni. 

The Vegetarian Butcher vegetáriánus növényi kolbászos "szeparált omlett", pohárban.

Vegetáriánus ételeknél a tojás olyan alapanyag, amelynél a lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. Lássuk hát!

Benedict szendvics variáció Szabi croissantjával, The Vegetarian Butcher burgerrel 

Ez a szendvics variáció egyediként hathat a felhasznált különleges péksütemény és a Benedict tojásra jellemző alapanyag miatt is.

Sült káposzta variáció The Vegetarian Butcher vegán virslivel és sült almával

Diák voltam, amikor Elzászban jártam egy iskolai rendezvény kapcsán és ottani vendéglátóink a híres choucroute-val kínáltak bennünket. Zseniális étel, tele ízzel és a fehér bor is remekül passzol hozzá. Ezt a vegán változatot az ottani íz emlék ihlette.

Vegán The Vegetarian Butcher húspogácsa gombákkal és mozzarellával

A mozzarella nagyon hasonlít a buggyantott tojásra és ugyan lehetett volna itt egy szép tojás is , de a meleg gombák, az aromatizált olaj és a friss tejszínes sajt íz szerintem nagyon jó triót alkot. A meglepetés effekt pedig, amikor a sajtból zöld olaj szivárog ki az első vágásnál

Brassói The Vegetarian Butcher "aprópecsenye" parázsburgonyából kapros joghurtos uborkával 

A brassói aprópecsenye szívtalálat minden magyar ételt szerető ember számára.

Congee pirított The Vegetarian Butcher tépett növényi hússal, zöldségekkel és tört pisztáciával

A zabkásák már meghódították a világot. Az ehhez hasonló rizskásák variálhatósága végtelen, legyen szó reggeliről, édes vagy sós változatról vagy mint ebben az esetben komplex főételről.

Puliszkás töltött káposzta The Vegetarian Butcher darált húshelyettesítővel

A hagyományos szatmári töltött káposzta ugyan én is jól tudom, hogy soha nem nélkülözheti a gorombára darált húst és a csecsemő ökölnyi töltelékeket sem, de nem álltam meg, hogy ne próbáljam ki ezt az új alapanyagot!

Sült zellerkrém, The Vegetarian Butcher nuggets, sütőtök ketchup, római saláta ívek 

A cikória hajók alkalmazása itthon kissé megosztó a keserű íze miatt, ezért inkább a római salátaszívhez nyúltam. A magyar ízlés általában jól fogadja a pikáns savas ropogós összeállításokat, mint ahogyan itt is kóstolható.

Tavaszi főzelék variáció pirított feltéttel és csalános maceszgombóccal, The Vegetarian Butcher

Tavaszi zöldség egyveleg, zsenge csalán hajtásokkal remekül működnek együtt ebben az ételben,  egy kis egyediséget hozva a képbe. 

Medvehagymás sült burgonyafőzelék The Vegetarian Butcher vegán kolbászkával

A burgonyafőzelék és leves az életem meghatározó ételei, így nem maradhatott ki ebből az ételsorból sem!

Szójás - Gochujang The Vegetarian Butcher nuggets spárga salátával

A nuggets műfaj mára nem csak a gyorséttermek világát idézi, de kevés odafigyeléssel a büfé asztalok készítésénél is praktikus kellék lehet.