Vegán burger pogácsa gombákkal és mozzarellával (The Vegetarian Butcher)
„ A mozzarella nagyon hasonlít a buggyantott tojásra és ugyan lehetett volna itt egy szép tojás is , de a meleg gombák, az aromatizált olaj és a friss tejszínes sajt íz szerintem nagyon jó triót alkot.
A meglepetés effekt pedig, amikor a sajtból zöld olaj szivárog ki az első vágásnál! Varju Vili

Hozzávalók
Gombakrém szószhoz
-
vaj* 100.0 g
-
vöröshagyma 55.6 g
-
gomba, csiperke** 400.0 g
-
tejszín 35% 0.3 l
Gomba raguhoz
-
olivaolaj 0.04 l
-
kucsmagomba, fagyasztott* 100.0 g
-
Vargánya 100.0 g
-
Shitake gomba 100.0 g
-
petrezselyemzöld 75.6 g
Petrezselyem olaj
-
napraforgóolaj** 0.2 l
-
sajt, Mozarella* 700.0 g
-
petrezselyemzöld 180.0 g
Elkészítés
-
Gombakrém szószhoz
A vajon megfuttatjuk a vöröshagymát és rátesszük a szeletekre vágottcsiperke gombát.
Sózzuk. Ha a leve nagy része elpárolgott, felöntjük a folyadékokkal és jól kiforraljuk, fűszerezzük.
Thermomixben egyneműsítjük és tálalásig gyorsforralóban tartjuk. -
Gomba raguhoz
A gombákat gondosan megtisztítjuk és az olajon hirtelen megfuttatjuk, a legvégén fűszerezzük.
A tüzet elzárjuk alatta és hozzáadjuk a vaj kockákat, illetve a zöldfűszereket is.
Kevés zsiradékon megsütjük a Vegán burger pogácsákat és a gomba raguval együtt melegen tartjuk. -
Petrezselyem olaj
Thermomixben 50 Cᴼ-ig hőkezeljük, majd leszűrjük és hűtjük.
Ha kihűlt a vizes résztől szeparáljuk. Ezt az olajat fecskendezzük a mozzarella közepébe. -
Tálalás.
Szabi Pék rozskenyerét megpirítjuk, elrendezzük rajta a feltéteket és dekoráljuk dehidratált petrezselyem porral, vadon termő mezei hajtásokkal, mandolinozott nyers barna csiperke szeletekkel.