Vegán burger pogácsa gombákkal és mozzarellával (The Vegetarian Butcher)
„ A mozzarella nagyon hasonlít a buggyantott tojásra és ugyan lehetett volna itt egy szép tojás is , de a meleg gombák, az aromatizált olaj és a friss tejszínes sajt íz szerintem nagyon jó triót alkot.
A meglepetés effekt pedig, amikor a sajtból zöld olaj szivárog ki az első vágásnál! Varju Vili

Hozzávalók
Vegán burger pogácsa gombákkal és mozzarellával (The Vegetarian Butcher)
−
+
€55.6
Gombakrém szószhoz
vaj*
/g
100.0 g
0%
vöröshagyma
/g
55.6 g
0%
gomba, csiperke**
/g
400.0 g
0%
tejszín 35%
/l
0.3 l
0%
KNORR Egész fekete bors 0,5 kg
/g
1.0 g
0%
Gomba raguhoz
olivaolaj
/l
0.04 l
0%
kucsmagomba, fagyasztott*
/g
100.0 g
0%
Vargánya
/g
100.0 g
0%
Shitake gomba
/g
100.0 g
0%
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g
/g
1.0 g
0%
petrezselyemzöld
/g
75.6 g
0%
The Vegetarian Butcher Vegán burger pogácsa 20x113g (2,26 kg)
/g
1130.0 g
0%
Petrezselyem olaj
napraforgóolaj**
/l
0.2 l
0%
sajt, Mozarella*
/g
700.0 g
0%
petrezselyemzöld
/g
180.0 g
0%
/
Gombakrém szószhoz
-
vaj* 100.0 g
-
vöröshagyma 55.6 g
-
gomba, csiperke** 400.0 g
-
tejszín 35% 0.3 l
-
KNORR Egész fekete bors 0,5 kg 1.0 g
Gomba raguhoz
-
olivaolaj 0.04 l
-
kucsmagomba, fagyasztott* 100.0 g
-
Vargánya 100.0 g
-
Shitake gomba 100.0 g
-
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g 1.0 g
-
petrezselyemzöld 75.6 g
Petrezselyem olaj
-
napraforgóolaj** 0.2 l
-
sajt, Mozarella* 700.0 g
-
petrezselyemzöld 180.0 g
Elkészítés
-
Gombakrém szószhoz
A vajon megfuttatjuk a vöröshagymát és rátesszük a szeletekre vágottcsiperke gombát.
Sózzuk. Ha a leve nagy része elpárolgott, felöntjük a folyadékokkal és jól kiforraljuk, fűszerezzük.
Thermomixben egyneműsítjük és tálalásig gyorsforralóban tartjuk. -
Gomba raguhoz
A gombákat gondosan megtisztítjuk és az olajon hirtelen megfuttatjuk, a legvégén fűszerezzük.
A tüzet elzárjuk alatta és hozzáadjuk a vaj kockákat, illetve a zöldfűszereket is.
Kevés zsiradékon megsütjük a Vegán burger pogácsákat és a gomba raguval együtt melegen tartjuk. -
Petrezselyem olaj
Thermomixben 50 Cᴼ-ig hőkezeljük, majd leszűrjük és hűtjük.
Ha kihűlt a vizes résztől szeparáljuk. Ezt az olajat fecskendezzük a mozzarella közepébe. -
Tálalás.
Szabi Pék rozskenyerét megpirítjuk, elrendezzük rajta a feltéteket és dekoráljuk dehidratált petrezselyem porral, vadon termő mezei hajtásokkal, mandolinozott nyers barna csiperke szeletekkel.