A nuggets műfaj mára nem csak a gyorséttermek világát idézi, de kevés odafigyeléssel a büfé asztalok készítésénél is praktikus kellék lehet. Ebben az összeállításban a forró vegán nuggets pikáns-karakteres mártással egészül ki, amit a friss citrusos ropogós saláta hivatott kiegyenlíteni. A gochujang paszta amúgy is nagy kedvencem, legyen szó levesről vagy sűrű szósz készítésről. Varju Vili

Hozzávalók
Ragacsos mártáshoz.
-
víz 0.6 l
-
méz** 85.0 g
-
barnacukor** 100.0 g
-
vaj* 30.0 g
-
szezámolaj* 0.01 l
-
Rizsecet 0.15 l
Spárga saláta, tálalás.
-
zöldspárga* 300.0 g
-
narancs** 1428.6 g
-
Zöldalma** 625.0 g
-
eper* 555.6 g
-
grapefruit* 714.3 g
Elkészítés
-
Ragacsos mártáshoz.
A folyadékokat összeforraljuk hozzáadjuk a Gochujangot és a kukoricakeményítővel besűrítjük.
A vegán nuggets-t ropogósra sütjük és összevegyítjük a mártással. Pirított napraforgómaggal szórjuk meg a tálalásnál. -
Spárga saláta, tálalás.
A spárga fejeket blanchírozzuk, félbe vágjuk
A daraboltösszetevőket elkeverjük a Citrus Vinaigrett-el és kevés sóval, borssal ízesítjük.
Kis edényekbe adagoljuk és mellé halmozzuk a mázas nuggetseket.