+

Maceszgombóc.

  • vaj* 90.0 g
  • tojás (extra osztályú) 3.0 darab
  • 4.0 g
  • vöröshagyma 55.6 g
  • Pászka 150.0 g
  • víz** 0.05 l
  • Csalán levél** 60.0 g
  • KNORR Őrölt fekete bors 0,5 kg 1.0 g

Fűszeres darált "hús"

Főzelék elemeinek elkészítése.

  • vaj* 100.0 g
  • zöldborsó** 1000.0 g
  • karalábé** 142.9 g
  • Héjas zöldborsó** 200.0 g
  • karfiol** 285.7 g
  • sárgarépa** 200.0 g
  1. Maceszgombóc.

    • 50g puha vajat keverjük ki a tojásokkal és sóval
    • 40g vajban dinszteljük meg a finomra vágott vöröshagymát
    • keverjük össze az összes hozzávalót és pihentessük 40 percig.
    • Gombócozzuk ki sóval ízesített vízben és főzzük 15 percet fedő alatt, majd pihentessük újabb 8 percet.

  2. Fűszeres darált "hús"

    A vegán darált hús-helyettesítőt nagy lángon jól pirítsuk át, majd adjuk hozzá a brunoise-ra vágott zöldségeket is és hasonlóan pároljuk vissza, mintha a rakott kelkáposzta raguját készítenénk.
    A végeredmény sűrű és szaftos ragu legyen.
  3. Főzelék elemeinek elkészítése.

    • Pároljuk meg a zöldborsót és Thermomixben pürésítsük le. Sózzuk és ha szükséges cukorozzuk.
    • Vajban pirítsuk meg a blansírozott répát, cukorborsó héjat,és a karalábét.
    • A karfiolt rózsákat sütöben ress puhára süssük meg.
  4. Tálalás.

    A zöldborsó pürét és a meleg maceszgonbócokat tegyük tányérra. A többi zöldséget rendezzük ízlésesen köré és tegyük mellé halmokban a fűszeres Vegán ragut.
    Dekoráljuk petrezselyem porral szórt karalábé korongokkal, mandolinozott hónapos retekkel és sárga cukkíni tekercsekkel.
    Zöld olajjal körbe locsolva és sült levélzöldekkel fejezzük be.