+

Maceszgombóc.

Fűszeres darált "hús"

Főzelék elemeinek elkészítése.

  • vaj* 100.0 g
  • zöldborsó** 1000.0 g
  • karalábé** 142.9 g
  • Héjas zöldborsó** 200.0 g
  • karfiol** 285.7 g
  • sárgarépa 200.0 g
  1. Maceszgombóc.

    • 50g puha vajat keverjük ki a tojásokkal és sóval
    • 40g vajban dinszteljük meg a finomra vágott vöröshagymát
    • keverjük össze az összes hozzávalót és pihentessük 40 percig.
    • Gombócozzuk ki sóval ízesített vízben és főzzük 15 percet fedő alatt, majd pihentessük újabb 8 percet.

  2. Fűszeres darált "hús"

    A vegán darált hús-helyettesítőt nagy lángon jól pirítsuk át, majd adjuk hozzá a brunoise-ra vágott zöldségeket is és hasonlóan pároljuk vissza, mintha a rakott kelkáposzta raguját készítenénk.
    A végeredmény sűrű és szaftos ragu legyen.
  3. Főzelék elemeinek elkészítése.

    • Pároljuk meg a zöldborsót és Thermomixben pürésítsük le. Sózzuk és ha szükséges cukorozzuk.
    • Vajban pirítsuk meg a blansírozott répát, cukorborsó héjat,és a karalábét.
    • A karfiolt rózsákat sütöben ress puhára süssük meg.
  4. Tálalás.

    A zöldborsó pürét és a meleg maceszgonbócokat tegyük tányérra. A többi zöldséget rendezzük ízlésesen köré és tegyük mellé halmokban a fűszeres Vegán ragut.
    Dekoráljuk petrezselyem porral szórt karalábé korongokkal, mandolinozott hónapos retekkel és sárga cukkíni tekercsekkel.
    Zöld olajjal körbe locsolva és sült levélzöldekkel fejezzük be.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü