Tavaszi főzelék variáció pirított feltéttel és csalános maceszgombóccal (The Vegetarian Butcher)
Ez az étel erős áthallásos lehet a finom főzelék irányába, de tapasztalatból mondom, hogy magát a megfogalmazást is életveszélyes használni a rossz gyerekkori menzás beidegződések miatt. …Ha úgy gondolok rá, mint egy tavaszi zöldség egyveleg sokféle állaggal, akkor már sokkal rózsásabb a helyzet. A tavaszi zsenge csalán hajtások pedig remekül működnek az ételben, ezzel egy kis egyediséget hozva a képbe. Varju Vili

Hozzávalók
Tavaszi főzelék variáció pirított feltéttel és csalános maceszgombóccal (The Vegetarian Butcher)
−
+
€373.07
Maceszgombóc.
vaj*
/g
90.0 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
3.0 darab
0%
só
/g
4.0 g
0%
vöröshagyma
/g
55.6 g
0%
Pászka
/g
150.0 g
0%
víz
/l
0.05 l
0%
Csalán levél**
/g
60.0 g
0%
Fűszeres darált "hús"
napraforgóolaj**
/l
0.07 l
0%
fokhagyma*
/g
21.1 g
0%
Kápia paprika**
/g
50.0 g
0%
KNORR Hámozott kockázott paradicsom konzerv 2,55 kg
/g
70.0 g
0%
KNORR Majoranna 105 g
/g
1.0 g
0%
petrezselyemzöld
/g
22.2 g
0%
Főzelék elemeinek elkészítése.
vaj*
/g
100.0 g
0%
zöldborsó**
/g
1000.0 g
0%
karalábé**
/g
142.9 g
0%
Héjas zöldborsó**
/g
200.0 g
0%
karfiol**
/g
285.7 g
0%
sárgarépa
/g
200.0 g
0%
/
Maceszgombóc.
-
vaj* 90.0 g
-
tojás (extra osztályú) 3.0 darab
-
só 4.0 g
-
vöröshagyma 55.6 g
-
Pászka 150.0 g
-
víz 0.05 l
-
Csalán levél** 60.0 g
Fűszeres darált "hús"
-
napraforgóolaj** 0.07 l
-
fokhagyma* 21.1 g
-
Kápia paprika** 50.0 g
-
KNORR Majoranna 105 g 1.0 g
-
petrezselyemzöld 22.2 g
Főzelék elemeinek elkészítése.
-
vaj* 100.0 g
-
zöldborsó** 1000.0 g
-
karalábé** 142.9 g
-
Héjas zöldborsó** 200.0 g
-
karfiol** 285.7 g
-
sárgarépa 200.0 g
Elkészítés
-
Maceszgombóc.
- 50g puha vajat keverjük ki a tojásokkal és sóval
- 40g vajban dinszteljük meg a finomra vágott vöröshagymát
- keverjük össze az összes hozzávalót és pihentessük 40 percig.
-
Gombócozzuk ki sóval ízesített vízben és főzzük 15 percet fedő alatt, majd pihentessük újabb 8 percet.
-
Fűszeres darált "hús"
A vegán darált hús-helyettesítőt nagy lángon jól pirítsuk át, majd adjuk hozzá a brunoise-ra vágott zöldségeket is és hasonlóan pároljuk vissza, mintha a rakott kelkáposzta raguját készítenénk.
A végeredmény sűrű és szaftos ragu legyen. -
Főzelék elemeinek elkészítése.
- Pároljuk meg a zöldborsót és Thermomixben pürésítsük le. Sózzuk és ha szükséges cukorozzuk.
- Vajban pirítsuk meg a blansírozott répát, cukorborsó héjat,és a karalábét.
- A karfiolt rózsákat sütöben ress puhára süssük meg.
-
Tálalás.
A zöldborsó pürét és a meleg maceszgonbócokat tegyük tányérra. A többi zöldséget rendezzük ízlésesen köré és tegyük mellé halmokban a fűszeres Vegán ragut.
Dekoráljuk petrezselyem porral szórt karalábé korongokkal, mandolinozott hónapos retekkel és sárga cukkíni tekercsekkel.
Zöld olajjal körbe locsolva és sült levélzöldekkel fejezzük be.