A mártások meglehetősen sokféleképpen ízesíthetők, mind hideg, mind meleg alkalmazásban jelentősen növelik az ételek tápanyag -és ízértékét.
A konyhában rengeteg mártást megkülönböztetünk, de a négy alapmártás kategóriáját mindenki ismeri, függetlenül attól, hogy egy tejmártásról, bársonyos mártásról, hollandi mártásról vagy barna mártásról van szó.
Az utóbbi kettő a hollandi -és a barnamártás a legnépszerűbbek hazánkban, így szeretnénk szemléltetni, hogy az imént kiemelt két 'anyamártásból' milyen variációk készíthetők el. Professzionális hozzávalóink alapot adnak mindezek egyszerű, könnyen porciózható és hatékony megvalósítására.
Barna mártás és a belőle készíthető mártások

Hollandi mártás és a belőle készíthető mártások


KNORR Garde d'Or folyékony hollandi mártás
Tojás hozzáadása nélkül, teljesen kész folyékony állagú mártás. Újramelegíthető, akár mikrohullámú sütőben is.
BővebbenKiemelt recept
Hideg hollandi mártással készítettem el egy könnyű tavaszi ételt. Várszegi Zsolt.
Kapcsolódó cikkek
Miért érdemes regisztrálni?
- Ingyenes hozzáférés professzionális séfképzésekhez
- Receptötletek és tippek a világ minden tájáról
- A legújabb gasztronómiai trendek