+

A hús elkészítése

  • Szarvas lapocka 2000.0 g
  • füstölt szalonna* 555.6 g
  • kakukkfű, friss* 2.1 g
  • babérlevél** 1.0 g

Ragu és mártás készítés

  • bor, vörös * 0.4 l
  • Gesztenye 300.0 g
  • méz** 100.0 g
  • áfonya, friss* 350.0 g
  • KNORR Barna mártás 1 kg 190.0 g

Burgonyafánk

  1. A hús elkészítése

    • Az előkészített húst sózzuk, borsozzuk, a fűszerekkel vákumozzuk és 58°C-on két órán át pároljuk.
  2. Ragu és mártás készítés

    • A gesztenyét és az áfonyát mézenkicsit megfonnyasztjuk.
    • Sózzuk és egy kevés fahéjal ízesítjük.
    • Felengedjük előírás szerint elkészített KNORR Barnamártás alappal, borral beállítjuk a sűrűségét.
  3. Burgonyafánk

    • Az élesztőt felfuttatjuk a liszttel, a tojással, KNORR Burgonyapüré pehellyel.
    • Hozzáadjuk a füstöltsajtot,
    • Sózzuk és ízesítjük szerecsendióval, és állni hagyjuk.
    • Ha megkelt kiszaggatjuk és bő forró zsiradékban megsütjük.
  4. Tálalás.

    • A húst lecsepegtetjük és RAMA Culinesse Profin kérget sütünk rá.
    • A sült burgonyafánkkal és a gesztenyés raguval tálaljuk.
    • Dekorálhatjuk friss gyümölcsökkel.