Rosé szarvassült, áfonyás gesztenyés raguval burgonyafánkkal
Az őszi vadételek egyik remek alapanyaga a szarvas, kiválóan kiegészíthető egy házias burgonyafánkkal és az ősz egyik kedvenc alapanyagával a gesztenyével.

Hozzávalók
Rosé szarvassült, áfonyás gesztenyés raguval burgonyafánkkal
−
+
€1922.0
A hús elkészítése
Szarvas lapocka
/g
2000.0 g
0%
füstölt szalonna*
/g
555.6 g
0%
kakukkfű, friss*
/g
2.1 g
0%
babérlevél**
/g
1.0 g
0%
Ragu és mártás készítés
bor, vörös *
/l
0.4 l
0%
Gesztenye
/g
300.0 g
0%
méz**
/g
100.0 g
0%
áfonya, friss*
/g
350.0 g
0%
Burgonyafánk
sajt, Trappista**
/g
250.0 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
3.0 darab
0%
tej 1,5 %**
/l
0.5 l
0%
búzaliszt (főző, rétes)
/g
1500.0 g
0%
élesztő, friss*
/g
75.0 g
0%
szerecsendió, őrölt**
/g
2.0 g
0%
/
A hús elkészítése
-
Szarvas lapocka 2000.0 g
-
füstölt szalonna* 555.6 g
-
kakukkfű, friss* 2.1 g
-
babérlevél** 1.0 g
Ragu és mártás készítés
-
bor, vörös * 0.4 l
-
Gesztenye 300.0 g
-
méz** 100.0 g
-
áfonya, friss* 350.0 g
Burgonyafánk
-
sajt, Trappista** 250.0 g
-
tojás (extra osztályú) 3.0 darab
-
tej 1,5 %** 0.5 l
-
búzaliszt (főző, rétes) 1500.0 g
-
élesztő, friss* 75.0 g
-
szerecsendió, őrölt** 2.0 g
Elkészítés
-
A hús elkészítése
- Az előkészített húst sózzuk, borsozzuk, a fűszerekkel vákumozzuk és 58°C-on két órán át pároljuk.
-
Ragu és mártás készítés
- A gesztenyét és az áfonyát mézenkicsit megfonnyasztjuk.
- Sózzuk és egy kevés fahéjal ízesítjük.
- Felengedjük előírás szerint elkészített KNORR Barnamártás alappal, borral beállítjuk a sűrűségét.
-
Burgonyafánk
- Az élesztőt felfuttatjuk a liszttel, a tojással, KNORR Burgonyapüré pehellyel.
- Hozzáadjuk a füstöltsajtot,
- Sózzuk és ízesítjük szerecsendióval, és állni hagyjuk.
- Ha megkelt kiszaggatjuk és bő forró zsiradékban megsütjük.
-
Tálalás.
- A húst lecsepegtetjük és RAMA Culinesse Profin kérget sütünk rá.
- A sült burgonyafánkkal és a gesztenyés raguval tálaljuk.
- Dekorálhatjuk friss gyümölcsökkel.