A közétkeztetésben a változatosság és a gazdaságosság két kulcsfogalom. A megfelelő ízek és alapanyagok kiválasztása ebben óriási szerepet tölt be, gondoljunk csak a burgonyára, a nagyban változó hús árára - és arra, hogy minden erőfeszítésünk hiábavaló, ha sok étel megmarad! 

Egy kiváló élelmezésvezető kezében minden évszak új lehetőség, hogy a menüket izgalmas, új ízekkel tegye ellenállhatatlanná, akár a szezonalitást is figyelembe véve! Igaz, hogy a nagy mennyiségek és az alacsony számú személyzet nem könnyíti meg a dolgunkat, de az Unilever Food Solutions termékeit használva, akár a spárga vagy a burgonya is kiváltható termékeinkkel és elkészíthető szezonjakor, hiszen ezektől mindig a megszokott minőséget kapja! Kreatívan használhatunk és kombinálhatunk fagyasztott és friss összetevőket is, hogy elérjük a kívánt hatást.

Nem beszélve arról, hogy a számok mögött ebben a szektorban mindenkinek egy a célja: Igazán finom ebédet adni mindenkinek, akiért felelősek vagyunk! És mi lehetne finomabb, mint egy hagyományos zöldségleves répával, gyökérrel és zellerrel valamint késő tavaszt idéző zöldborsóval párosítva vagy egy lágyan fűszeres, őszt hozó sütőtökleves?

Böngésszen Szikora Péter, közétkeztetésért felelős fejlesztő séfünk felejthetetlen receptjei között!

Reméljük, hamarosan személyesen is találkozhatunk! Addig is, ha kérdése lenne Szikora Péter receptjei kapcsán, keressen minket itt a weboldalon a chat funkcióval, vagy a Facebookon! 

 

Szezonális receptjeink

Natúr sertésszelet fokhagymás-parajos burgonyapürével és reteksalátával (7-10 éves korcsoport)

Egyszerűen elkészíthető hús, finom körettel. A burgonypüré különlegesebbé tehető a paraj hozzáadásával. A reteksaláta pedig helyettesíti a hagyományos savanyúságokat. Egy jó példa, hogy a Future 50 koncepció alapanyagai könnyedén beilleszthetőek a menükbe.

Zöldborsó krémleves retek forgáccsal (11-14 éves korcsoport)

A szezonális összetevők kombinálhatók is! Ha éppen a retek, ami jó áron beszerezhető, használjunk hozzá fagyasztott borsót, hisz a retek önmagában frissíti a fogásokat!

Kókuszos-snidlinges spárgakrémleves pirított magokkal és sonkával (7-10 éves korcsoport)

Kókusz...snidling...spárga...néha érdemes különleges alapanyagokkal kísérleteznünk!  

Sertésszelet spárgás gombamártással, zöldségekkel és burgonyapürével (felnőtt)

A spárga nem éppen olcsó összetevő. Ha szezonban sem tudjuk jó áron beszerezni, építsük bele a mártásba! Jó ötlet az is, ha egy egyszerűbb zöldségköretet dobunk fel a spárga ízével.

Zöldborsó leves (7-10 éves korcsoport, allergénmentes alappal)

A helyes alapanyagválasztással glutén és laktózmentessé tehetjük ételeinket. Így van ez ennél a levesnél is. Az alaprecept egyszerű megváltoztatásával a két jellemző allergént elhagyva főzhetünk finom levest és még szezonális alapanyagokat is használhatunk hozzá.

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü