Sertésszelet spárgás gombamártással, zöldségekkel és burgonyapürével (felnőtt)
A kíméletesen, kevés zsiradékkal megsütött hús és a zöldségek kombinációja garantálja a kiváló ízeket! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Sertésszelet spárgás gombamártással, zöldségekkel és burgonyapürével (felnőtt)
−
+
€58.27
Hús elkészítése
sertéscomb, -karaj**
/kg
1.0 kg
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.05 l
0%
Mártás elkészítése
gomba, csiperke**
/kg
0.25 kg
0%
póréhagyma**
/kg
0.11 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.09 kg
0%
víz
/l
1.0 l
0%
só
/g
4.0 g
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.03 l
0%
KNORR Spárgakrémleves hozzáadott só nélkül 2 kg
/kg
0.1 kg
0%
Köret elkészítése
brokkoli mix zöldségkeverék (szeletelt sárgarépa, karfiol, brokkoli)**
/kg
0.85 kg
0%
KNORR Aroma Mix Vajas - finom fűszeres fűszerkeverék zsiradékkal 1,1 kg
/g
12.0 g
0%
víz
/l
1.56 l
0%
tej 1,5 %**
/l
0.69 l
0%
só
/g
0.0 g
0%
/
Hús elkészítése
-
sertéscomb, -karaj** 1.0 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
Mártás elkészítése
-
gomba, csiperke** 0.25 kg
-
póréhagyma** 0.11 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.09 kg
-
víz 1.0 l
-
só 4.0 g
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.03 l
Köret elkészítése
-
brokkoli mix zöldségkeverék (szeletelt sárgarépa, karfiol, brokkoli)** 0.85 kg
-
víz 1.56 l
-
tej 1,5 %** 0.69 l
-
só
Elkészítés
-
Hús elkészítése
- A sertéshúsból szeleteket vágunk.
- Befűszerezzük KNORR Grill pác és fűszerkeverékkel.
- Rama Combi profival vékonyan bepermetezett sütőtepsire helyezzük a húsokat.
- A húsok tetejét is befújva sütőben kb. 190°C fokon megsütjük.
-
Mártás elkészítése
- RAMA Culinesse Profin az aprított hagymát, majd a cikkekre vágott gombát lepirítjuk.
- Megsózzuk és hozzáadjuk a pici kockákra vágott színes kaliforniai paprikákat és együtt pirítjuk.
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Spárgakrémlevest elkeverjük vízzel és ráöntjük a zöldségekre.
- A mártást kiforraljuk.
-
Köret elkészítése
- A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és sózzuk.
- A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapüré pelyhet.
- Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
- Legvégül alaposan elkeverjük a pürét, de nem habosítjuk.
- A leforrázott zöldségkeveréket összeforgatjuk a KNORR vajas-finomfűszeres Aroma Mix-el és sütőben elkészítjük.
-
Tálalás és tipp
- A köreteket forrón tányérra helyezzük.
- Mellétesszük a sült hússzeleteket amikre ráöntjük a mártást.
- A mártás ízesítéséhez használhatjuk a KNORR Primerba fűszercsalád tagjait.