Zöldborsó krémleves retek forgáccsal (11-14 éves korcsoport)

Hozzávalók
Zöldborsó krémleves retek forgáccsal
-
zöldborsó, fagyasztott** 1000 g
-
retek, hónapos** 100 g
-
vöröshagyma** 77.8 g
-
napraforgóolaj** 24 ml
-
tejszínpótló 15% (növényi alapú)** 20 ml
-
kristálycukor** 10 g
-
petrezselyemzöld** 3.3 g
-
só, jódozott** 1 g
Elkészítés
-
Zöldborsó krémleves retek forgáccsal
A mirelit zöldborsót a felhevített olajonmegfuttatjuk.
Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöld felét, majd a Knorr Tyúkhúsleves alapból készített ízes főzőlével felengedjük a levesünket.
Hozzádjuk a karamellizált cukrot, a sót és puhára főzzük.
Ha megfőtt a levesünk, akkor a zöldborsót szitán áttörjük.
Botmixerrel egyneműsítjük, majd visszahelyezzük a tűzhelyre és a Maizena kukorica keményítő valamint a növényi tejszín keverékével besűrítjük.
A főzés befejezésekor adjuk hozzá a megmaradt petrezselyemzöldet.Vékonyra vágott retekforgáccsal tálaljuk.