Natúr sertésszelet fokhagymás-parajos burgonyapürével és reteksalátával (7-10 éves korcsoport)
Egyszerűen elkészíthető hús, finom körettel. A reteksaláta helyettesíti a hagyományos savanyúságokat. A Future 50 koncepció alapanyagai könnyedén beilleszthetőek a menükbe. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Natúr sertésszelet fokhagymás-parajos burgonyapürével és reteksalátával (7-10 éves korcsoport)
−
+
€1172.01
Hús elkészítése
sertéscomb, -karaj**
/kg
0.9 kg
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.04 l
0%
KNORR Sertéssült fűszerkeverék 0,35 kg
/g
15.0 g
0%
Fokhagymás-parajos burgonyapüré elkészítése
spenót, leveles, fagyasztott**
/kg
0.2 kg
0%
fokhagyma, hámozott**
/kg
0.02 kg
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.02 l
0%
víz
/l
1.2 l
0%
tej 1,5 %**
/l
0.53 l
0%
só
/g
9.0 g
0%
Reteksaláta elkészítése
jégcsapretek**
/kg
0.7 kg
0%
póréhagyma**
/kg
0.02 kg
0%
/
Hús elkészítése
-
sertéscomb, -karaj** 0.9 kg
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
-
KNORR Sertéssült fűszerkeverék 0,35 kg 15.0 g
Fokhagymás-parajos burgonyapüré elkészítése
-
spenót, leveles, fagyasztott** 0.2 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.02 kg
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.02 l
-
víz 1.2 l
-
tej 1,5 %** 0.53 l
-
só 9.0 g
Reteksaláta elkészítése
-
jégcsapretek** 0.7 kg
-
póréhagyma** 0.02 kg
Elkészítés
-
Hús elkészítése
- A sertéshúst szeleteljük és enyhén kiklopfoljuk
- Fűszerezzük KNORR Sertéssült fűszerkeverékkel.
- A hússzeleteket forró RAMA Culinesse profin megsütjük.
-
Fokhagymás-parajos burgonyapüré elkészítése
- A leveles parajt kiolvasztjuk és késsel átvágjuk.
- Forró RAMA Culinesse profin lepirítjuk a parajt és az apróra vágott fokhagymát.
- A burgonyapüré elkészítéséhez a vízet felforraljuk és sózzuk.
- A tűzről levéve hozzáadjuk a szükséges mennyíségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
- Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
- Hozzáadjuk a lepirított parajt és fokhagymát.
- Legvégül jól elkeverjük a pürét.
-
Reteksaláta elkészítése
- A jégcsapretket meghámozzuk és hajszálvékony karikákra vágjuk.
- A póráhagymát félkarikákra szeleteljük.
- Összekeverjük a zöldségeket HELLMANN'S Citrusos Vinaigrettel.
-
Tálalás és tipp
- A szelet húsokat a burgonyapürével tálaljuk.
- A reteksalátát lehetőleg tegyük külön edénybe.
- A salátát tálalásig hűtőben tároljuk!
- A salátához adhatunk más, lehetőleg idényzöldséget is.