Menu

Hozzávalók

+

Francia rakottburgonya elkészítése

  • burgonya** 2000.0 g
  • 11.0 g
  • fokhagyma* 5.0 g
  • tejszín 30 % 1.0 l

Hal elkészítése és a lecsó

Tálalás

  • Tejföl 20%* 100.0 g

Ez a klasszikus Rácponty ételünk modernizált és könnyített verziója. Remélem mindenkinek elnyeri a tetszését.

...

Elkészítés

  1. Francia rakottburgonya elkészítése

    • A tejszínt melegítsük fel az ízesítőkkel.
    • Szeleteljük fel mandolinnal a burgonyát, itassuk le a felületéről a vizet.
    • Rétegezzük a tejszínt és a burgonya szeleteket, szorosan fedésben mintha cserepeket raknánk.
    • Ezt addig ismételjük ameddig az edény megtelik.
    • Süssük 140°C-on másfél órán keresztül, ha elkészült pihentessük legalább egy órán keresztül.
  2. Hal elkészítése és a lecsó

    • Az adagolt halfiléket panírozzuk be a szokásos módon, viszont roppanósabbá tehetjük ha pankó morzsát használunk.
    • Készítsünk lecsót a friss alapanyagokból, amit ízesítsünk a halászlé alappal.
    • Ha szükséges a folyadékot pótoljuk.
  3. Tálalás

    • Tegyünk a tányérra egy tetszőleges formát a rakott burgonyából, tegyük mellé a ropogós halfilét és tegyünk mellé a lecsóbol.
    • Tejfölhabbal és friss petrezselyemmel dekorálva tálaljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü