Hozzávalók

+

Zöldborsmártás:

Rókagombamártás:

Hagymamártás:

Vörösbormártás:

Tormás mustármártás:

Kakukkfűmártás:

Szarvasgombás mártás:


...

Elkészítés

  1. Zöldborsmártás:

    • A borsszemeket kevés vajban megpirítjuk. 
    • Konyakkal felengedjük, és hozzáadjuk a fehérbort és mustárt. 
    • Redukáljuk vissza, majd adjunk hozzá kész barnamártást, és forraljuk készre. 
  2. Rókagombamártás:

    • Csepegtessük le a rókagombát, és vágjuk fel negyedekre.
    • Pároljuk meg a gombát egy kevés vajon, adjunk hozzá salottahagymát, és sózzuk, borsozzuk.
    • Öntsünk rá fehérbort, és forraljuk vissza.
    • Adjunk hozzá a kész barnamártást és zsíros tejszínt, majd forraljuk fel.
    • Hagyjuk enyhén párolódni 5 percig.
    • Ízesítsük sóval, borssal és petrezselyemmel.
  3. Hagymamártás:

    • Pirítsuk meg a hagymát a vajban, amíg üvegessé válik.
    • Öntsük rá a vörösbort, és forraljuk vissza.
    • Sóval és borssal fűszerezzük.
    • Adjuk hozzá a kész barnamártást, és hagyjuk enyhén párolódni 10 percig.
  4. Vörösbormártás:

    • Pároljuk meg a salottahagymát és a borsot kevés vajban, sózzuk, borsozzuk.
    • Öntsünk hozzá vörösbort és portói bortés forraljuk vissza.
    • Adjuk hozzá a kész barnamártást és hagyjuk enyhén párolódni 5 percig.
    • Szűrjük le, és adjunk hozzá hideg vajdarabkákat.
  5. Tormás mustármártás:

    • Forraljuk fel a mustármagot a fehérborral, és forraljuk vissza.
    • Adjuk hozzá a kész barnamártást és hagyjuk enyhén párolódni 5 percig.
    • Keverjük bele a mustárt és a reszlet tormát, és forraljuk fel. 
    •  Majd adjunk hozzá hideg vajdarabkákat.
    • Sóval és borssal fűszerezzük.
  6. Kakukkfűmártás:

    • Forraljuk fel a salottahagymát, a kakukkfüvet és a fehérbort, majd forraljuk vissza.
    • Adjuk hozzá a kész barnamártást, és hagyjuk enyhén párolódni 5 percig.
    • Leszűrjük és hideg vajdarabkákkal gazdagítjuk.
    • Kakukkfűlevéllel, sóval és borssal fűszerezzük.
  7. Szarvasgombás mártás:

    • A salottahagymát kevés vajon megpirítjuk, majd felengedjük a madeirával és vörösborral, és visszaforraljuk.
    • Adjuk hozzá a kész barnamártást és forraljuk fel.
    • Szűrjük le, adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott szarvasgombát, és hagyjuk enyhén főni 5 percig.
    • Gazdagítjuk hideg vajdarabkákkal, majd sóval és borssal ízesítjük.
    • Tetszés szerint friss szarvasgombaszeletekkel díszítjük.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü