Hozzávalók

+

Főzelék elkészítése

Stefánia elkészítése


...

Elkészítés

  1. Főzelék elkészítése

    A felolvasztott vajon megpároljuk a zöldborsót, csipet cukorral, sózzuk borsozzuk.
    Engedjük fel tejjel.
    A forrásban lévő főzeléket sűrítsük  ételsűrítővel és alacsony lángon főzzük, majd adjuk hozzá a tejszínt és  forraljuk készre.
    Thermomixerben pürésítsük a főzeléket és hagyjuk melegen.

  2. Stefánia elkészítése

    A darált csirkemellet keverjük össze a tojással, az őrölt szerecsendióval, a folyékony ízesítővel, sózzuk, borsozzuk.
    Hagyjuk állni hűtőben.
    Nedves kézzel golyókat formázunk belőle, ha puha lenne egy-két evőkanál zsemlemorzsával foghatjuk meg.
    A közepébe tegyünk egy-egy főtt fürjtojást, görgessük bele pankó morzsába.
    A kész golyókat felhevített zsiradékban süssük aranybarnára.

  3. Tálalás

    A főzeléket tegyük egy mély tálba és külön kínáljuk hozzá a Stefánia vagdaltat.
    Zöld olajjal és borsócsírákkal dekoráljuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü