A vendágek elvárásai egyre nagyobbak ha étterembe mennek. A tökéletes ízvilágon kívül élményt, inspirációt, emlékezetességet várnak el. Egyre többüknek válik különösen fontossá, hogy milyen alapanyakat fogyaszt, milyen minőségű és milyen a kapcsolata a környezettel.
De ugyanígy a vendéglátás is változik: a vegán, a vegetariánus, vagy mentes ajánlatok egyre több éttermi menü alapvető részeivé váltak, miközben a beszerzési források is egyre kiemeltebb figyelmet kapnak. Hisz ma már egyértelmű, hogy nemcsak önmagunkról, hanem a bolygóról is gondoskodunk kell bármi kapcsán, amit teszünk.
- 33% a hazai étterembe járóknak tartja fontosnak, hogy növényi alapú ételeket is fogyasszon és igyekszik csökkenteni a húsfogyasztását*
- 100% whopper 0% hús, szól a Burger King The Vegetarian Butcher termékkel készülő Rebel Whopperének szlogenje, mely 2019 novemberétől kapható hazánkban, hatalmas sikerrel
- 91% a 2020-as SIRHA szakkiállításon megkérdezett HoReCa szakemberek közül válaszolta azt, hogy a termékek jó, vagy nagyon jó ízű
*Forrás: Brain Express kutatás, 1195 fő részvételével, 2019. august
**Forrás: Érzékszervi teszt kérdőíves megkérdezéssel, 125 fő részvételével, 2020. február
1962
Jaap Kortewag, a The Vegetarian Butcher márka alapítója megszületik. Egy év után már gazdálkodó Édesapja lelkes társa a traktorozásban!
1998
A Hollandiában tomboló borzalmas sertéspestis járvány hatására Jaap elfordul az ipari állattenyésztéstől. Vegetáriánus lesz, de nap mint nap küzd a hús hiányával. Van egy álma: Olyan terméket készíteni növényekből, aminek az állaga és az íze is megegyezik a húséval.
2010
Megalapítja a “The Vegetarian Butcher” céget Hágában, Hollandiában.
2011
Ferran Adrià, az elBulli étterem séfje és a molekuláris gasztronómia kiemelkedő alakja megkóstol egy The Vegetarian Butcher termékkel készült fogást, anélkül hgy tudná, 100%-ig vegetáriánus ételről van szó.
A kóstoló után Adrià kijelenti “Ez egy csirkecombból készült étel. Valószínűleg organikus vagy szabadon tartott csirkéből, Franciaország déli részéről”.
2012
A The Vegetarian Butcher termékek forgalomba kerülnek a holland nagykereskedőknél.
2018
A The Vegetarian Butcher termékek immár több, mint 4.000 értékesítési ponton kaphatók, a világ 17 országában.
A márka az Unilever család részévé válik.
2019
A Burger King™-gel együttműködésben Magyarországra is bevezetésre kerül a Rebel Whopper™.
2021
A The Vegetarian Butcher bevezetésre kerül a hazai vendéglátásban.
Kapcsolódó Receptek
Kapcsolódó anyagok
Miért érdemes regisztrálni?
- Ingyenes hozzáférés professzionális séfképzésekhez
- Receptötletek és tippek a világ minden tájáról
- A legújabb gasztronómiai trendek