Jaap Korteweg 9. generációs holland gazda, a THE VEGETARIAN BUTCHER ®  márka alapítója.
Az 1998-as sertéspestis idején felkérték, hogy hűtőkamráiban tárolja el ideiglenesen a leölt állatok tízezreit. Ez alapjaiban rengette meg a hústermelésről alkotott addigi nézőpontját. Úgy döntött, nem akar együtt élni annak velejáróival, így vegetáriánus étkezésre váltott.

A The Vegetarian Butcher széleskörű növényi alapú termékkínálatával kiváló alternatívát nyújt a séfeknek a húst kiváltására. 

Csatlakozzon a FORRADALOMHOZ!  Ismerje meg a hús új, növényi alternatíváját!

 

 

 

 

 

 

 

Jaap-nak azonban rövidesen hiányozni kezdett a hús íze, így keresni kezdte azt az alternatívát, ami pótolhatná a hiányát – de sajnos nem talált ilyet. Ezért tudósokkal, kutatókkal és fejlesztő séfekkel karöltve arra tette fel az életét, hogy olyan növényi alapú húshelyettesítőt alkosson és osszon meg másokkal, ami olyan tökéletes, hogy
összetéveszthető az eredeti hússal. 
A hús végre komoly versenytársat kapott – mondja, - mely nagyon nagy változás kezdete lehet. Tudta, karfiolburgerrel nem lehet forradalmat kirobbantani, hisz egy húsrajongónak soha nem lesz igazi alternatívája egy szaftos, vastag, grillen sült hamburgerpogácsának. De azáltal, hogy sikerül mindenkinek biztosítani ennek az élményét húsmentes opcióban, azt remélte, sikerülhet. Hogy így akár tömegek is szívesen cserélik le olykor a megszokott hamburgerük egy sokkal barátságosabb alternatívára. Hisz a siker kulcsa az íz.

THE VEGETARIAN BUTCHER® termékek ma már több mint 25 ország 13,000 egységében elérhetők világszerte – és most, 2021-ben végre Magyarországra is megérkezett! 

The Vegetarian Butcher itthon: A SIRHA-n már bizonyítottt

2020 februárjában – mely a legutolsó nagy, élő szakmai rendezvénynek bizonyult azóta - több, mint 120 gasztro szakember kóstolt hazánkban a The Vegetarian Butcher termékekkel készült ételeket. Nem meglepő, hogy a megkérdezettek több mint 44%-a azt hitte, a kóstolt étel hús felhasználásával készült és több mint 82%-uk találta megegyezőnek a húsból készült ételekéhez a The Vegetarian Butcher termékek ízét. Abban pedig szinte mindenki egyetértett, hogy ez az íz kiváló. Büszkék vagyunk rá, hogy a válaszadók 80%-a jelezte, hogy a tervezett fogyasztói áron megvásárolná, és beépítené a menüjébe a termékeket alapanyagként.
Reméljük, hamarosan számos hazai étterem és vendégeik tapasztalhatják meg élesben a The Vegetarian Butcher élményt.

Azért dolgozom, hogy olyan növényi alternatíváink lehessenek a hús helyettesítésére, amik még az eredetinél is finomabbak!

Jaap Korteweg

Teljes íz – hús nélkül

A THE VEGETARIAN BUTCHER ® h hús-helyettesítő termékeivel az olyan klasszikusok, mint a hamburger vagy a bolognai is játszi könnyedséggel elkészíthetők – épp úgy, mint a húsos változatai.      

Kis márka, nagy küldetéssel

A gyártástól kezdve a csomagolásig, a THE VEGETARIAN BUTCHER  márka különösen nagy figyelmet fordít a környezeti megfelelésre és a fenntarthatóságra. Minden termék növényi fehérje alapú, főként szója, ezen kívül búza és egyéb növényi összetevő.

Az íze nem is lehetne meggyőzőbb, hisz szinte megtévesztésig hasonlít a húséhoz!

Újdonság Magyarországon: THE VEGETARIAN BUTCHER

Az Unilever Food Solutions támogatja és zászlójára tűzi a változatos étkezés fontosságát, melyet a Magyar Dietetikusak Országos Szövetsége is hirdet. Úgy véljük, a hús mellett növényi alternatívák fogyasztásával ez a sokszínűség könnyedén elérhető.

A húsmentes, THE VEGETARIAN BUTCHER ® termékekkel a legnépszerűbb ételek is elkészíthetők teljesen új módon, könnyedén, teljesen növényi alapokon! Legyen szó például vegetáriánus hamburgerről, bolognairól, lasagneről, vagy épp a hazai kedvencekről, mint például a töltöttkáposzta.

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü