Megjelent a főként élelmezésvezetők és dietetikusok számára készült hiánypótló könyv, a Közétkeztetők Kézikönyve, mely rendkívül hasznos szakirodalomként szolgál a közétkeztetésben dolgozóknak.
![](/sef-inspiraciok/gyereknek-lenni-jo/konyvbemutato/jcr:content/parsys/content/textimage/image.transform/jpeg-optimized/image.1591225356348.jpg)
Az ünnepélyes, élelmezésvezetői fórummal egybekötött könyvbemutatóra 2018. március 21-én került sor a Dürer Rendezvényházban.
Mivel az Unilever Food Solutions kiemelt szerepet vállalt a könyv megjelenésében, így lehetőséget kapott arra, hogy az esemény általa kerüljön megszervezésre és megrendezésre. A kiadványt a fórumon a szerkesztők és alkotók közreműködéséve került bemutatásra.
![](/sef-inspiraciok/gyereknek-lenni-jo/konyvbemutato/jcr:content/parsys/content/textimage_1614541505/image.transform/jpeg-optimized/image.1591225389776.jpg)
Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke és Cserháti Zoltán, az OGYÉI Élelmezés és Táplálkozástudományi Főigazgatóság főigazgató -helyettese is röviden ismertette és méltatta a könyv jelentőségét, kiemelve, hogy mindenki számára nélkülözhetetlen, aki a közétkeztetési étlapok tervezésével és készítésével foglalkozik.
![](/sef-inspiraciok/gyereknek-lenni-jo/konyvbemutato/jcr:content/parsys/content/textimage_277716387/image.transform/jpeg-optimized/image.1591225386231.jpg)
![](/sef-inspiraciok/gyereknek-lenni-jo/konyvbemutato/jcr:content/parsys/content/textimage_153189573/image.transform/jpeg-optimized/image.1591225372814.jpg)
A könyv társzerkesztője, Erdélyi-Sipos Alíz, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára az egyes diétás étkezők számának növekedésére és a közétkeztetők ezzel kapcsolatos szerepére hívta fel a figyelmet, míg az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság osztályvezetője, Schmidt Richárd a hatósági ellenőrzéseket és az azzal kapcsolatos eddigi tapasztatokat ismertette. Hangsúlyozta, hogy továbbra is büntetni fogják az elmaradt allergénekkel kapcsolatos tájékoztatást, a só megengedett határértékének jelentős túllépését, a közétkeztetési rendelet által tiltott alapanyagokat. Az ellenőrök különös figyelemmel fogják kontrollálni a pontos nyersanyag kiszabatokat, az egyes élelmezésvezetői tápanyagszámító programokban.
![](/sef-inspiraciok/gyereknek-lenni-jo/konyvbemutato/jcr:content/parsys/content/textimage_1107924603/image.transform/jpeg-optimized/image.1591225403779.jpg)
![](/sef-inspiraciok/gyereknek-lenni-jo/konyvbemutato/jcr:content/parsys/content/textimage_1435700407/image.transform/jpeg-optimized/image.1591225399282.jpg)
Kiss Orsolya a KEM-csoporthoz tartozó miskolci egység működését mutatta be, A diétás étkeztetés mellett azokat a a módszereket mutatta be, amelyekkel cégük a fogyasztók elégedettségét vizsgálja. Ezek közül kiemelkedik a szülők, pedagógusok és fogyasztók párhuzamos bevonása.
![](/sef-inspiraciok/gyereknek-lenni-jo/konyvbemutato/_jcr_content/parsys/content/textimage_2098679604/image.img.jpg/1591225377769.jpg)
Hatvani Orsolya, az Unilever Food Solutions magyarországi marketing vezetője pedig az új Knorr allergénmentes termékcsaládot mutatta be, idén először nagyközönség előtt. Részletesen kitért a termékek fő ismérveire, valamint összehasonlító ábrákon szemléltette a termékek hozamát, alacsony sótartalmát, valamint adag árát. Legfontosabb üzenetként mégis azt emelte, hogy hogy az új portfólió mellett már az Unilever Food Solutions termékek 75%-a nem tartalmaz hozzáadott ízfokozó adalékanyagot. Előadását egy videóval zárta le, melyben összefoglalták az Unilever FS eddigi, egészségesebb közétkeztetésért tett törekvéseit.
![](/sef-inspiraciok/gyereknek-lenni-jo/konyvbemutato/_jcr_content/parsys/content/textimage_892060123/image.img.jpg/1591225403454.jpg)
![](/sef-inspiraciok/gyereknek-lenni-jo/konyvbemutato/_jcr_content/parsys/content/textimage_1481999697/image.img.jpg/1591225361323.jpg)
A rendezvényt Szikora Péter, az UFS közétkeztetési fejlesztő séfje zárta főzési bemutatójával, ahol az allergénmentes levesalapokkal készült ételek kerültek a középpontba.