Paprikás hagymaleves
A hagymalevest színesen elkészítve vonzó fogást főzhetünk a gyerekeknek a közétkeztetési rendeletnek megfelelően. A receptet készítette Szikora Péter az UFS közétkeztetésért felelős chefje.

Hozzávalók
Paprikás hagymaleves
−
+
€693.03
Leves elkészítése
vöröshagyma
/kg
0.67 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.3 kg
0%
kristálycukor**
/kg
0.02 kg
0%
bors, őrölt**
/g
0.7 g
0%
szerecsendió, őrölt**
/g
0.5 g
0%
víz
/l
2.5 l
0%
só
/g
7.0 g
0%
margarin, 75 % zsirtartalmú
/kg
0.07 kg
0%
DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg
/g
20.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
vöröshagyma 0.67 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.3 kg
-
kristálycukor** 0.02 kg
-
bors, őrölt** 0.7 g
-
szerecsendió, őrölt** 0.5 g
-
víz 2.5 l
-
só 7.0 g
-
margarin, 75 % zsirtartalmú 0.07 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A RAMA Margarint felhevítjük és cukrot karamellizálunk benne.
- Amikor kész hozzáadjuk a megpucolt és vékony félkarikákra vágott vöröshagymát.
- Rövid pirítás után a hagyma szépen megbarnul és felengedhetjük a megfelelő mennyiségű vízzel.
- Ízesítjük hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL, őrölt borssal, szerecsendióval és sóval.
- Beletesszük a vékony csíkokra vágott szines paprikákat és a levest készre forraljuk.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A levest elkészíthetjük RAMA Cremefine profi főzőkrémmel dúsítva is.
- Kínálhatunk hozzá különböző KNORR Zsemlekockákat.
- A levest mindig forrón tálaljuk!