01:15

Bevezetés

Sokan mondják, hogy elsőként a szemünkkel kóstolunk - ahogyan a vendégeink is sokszor a látvány alapján alakítják ki az első véleményüket az ételünkről. Lessük el tehát a johannesburgi Urbanologi étterem séfjétől, hogy hogyan tökéletesítjetjük a tálalásunkat!

Izgalmas technikák, eszközök, trendek és tippek, mindezek példákon keresztül bemutatva,  szezonális recepteken át.

02:30

Mire kell figyelnünk tálaláskor? 

Coetzee séf megosztja velünk, hogy mik befolyásolják egy tányér esztétikáját, a praktikusság és gyorsaság szempontjaiól kedzve a stíluson, egyéniségen át a szezonális elemekig.

02:15

Hogyan épül fel egy jó étel?

Kövessük végig egy tökéletes tányér elemeit egy édesburgonyás étel példáján keresztül! A hőmérséklettől a textúráig – ismerje meg az Urbanologi édesburgonyás fogásának esztétikai elemeit és receptjét. 

03:05

Az étkészlet kiválasztása

Nézzük meg, hogyan befolyásolja a tányérok alakja a tálalást és ismerjük meg a legjobb tippeket - például a rácsrendszer használatát a holtterek elkerülésért.

03:45

Jó vs. Rossz

Coetzee séf egy szezonális saláta példáján mutat be egy jó és egy rossz tányért, hogy megfigyelhessük, hogyan érdemes és hogyan nem szabad megközelíteni a tálalást. 
Frissítse fel tálalási tudását könnyen és gyorsan a tökéletes eredmény érdekében a színnel, struktúrával és rétegezéssel kapcsolatos tippeket követve!

03:01

Édesburgonya kerek tányéron

Most végigmegyünk az édesburgonyás étel tálalás folyamatán, mely egy kecsketejtermékkel és rooibos habbal díszített étellel, ahol  a "festővásznunk" egy kerek tányér lesz.

 

03:33

Karfiolsaláta hosszúkás tányéron

Coetzee séf  monokróm árnyalatok használatával mutatja be egy karfiolsaláta tálalási módját egy hosszúkás tányéron.

PRO TIPP: kísérletezzünk az új ételek bevezetése előtt annak képével az izgalmas tányérok megalkotásáért!