Bevezetés

Ismerjük meg séfünket, Jonathan Duikert! A szváziföldi király és számos luxushotel volt séfje egyik kedvenc receptjét, egy sous vide technikával készülő, gyümölcsös kacsa étel elkészítését mutatja be nekünk e rövid kurzus során.
Lessük el sztárséfünk módszereit, hogy minden alkalommal következetesen omlós, lágy eredményt érhessünk el!

Hozzávalók

Duiker séf bemutatja az ételének összetevőit, a kacsamelltől kezdve a fűszereken át az üde pirosgyümölcsökig és egzotikus gombákig.

Sous Vide - Serpenyőben sült kacsa gyümölcsszósszal - 0.lépés: Előkészítés

A kacsa előkészítése a szuvidáláshoz fűszerezéssel és a további alapanyagok hozzáadásával a sous vide tasakba. 

Sous Vide - Serpenyőben sült kacsa gyümölcsszósszal -1. lépés:
Szuvidálás és pirítás

Ismerjük meg a sous vide- és jégfürdő technikák alapjait!
Ezt követően pedig a kacsa megsütése következik. Pirítsuk a kacsamellet, cél a karamellizált hatás. 

Sous Vide -  Serpenyőben sült kacsa gyümölcsszósszal - 2. lépés:
Az étel összeállítása

A gombaragu és a gyümölcsszósz elkészítése. Pirítsuk a gombát és a babot a serpenyőben, majd sózzuk  a cseresznyét és adjunk hozzá citrommal ízesített olivaolajat majd cukrot. Végül tálaljuk az elkészült fogást, a gombaraguval kezdve, a kacsa ráhelyezésével, majd a gyümölcsszósszal.