Vajon melyik európai országban virágzik legszebben a citromfa? Aki Olaszországra tippelt, helyesen válaszolt. Kontinensünkön a 13.századi Szicíliából indult el  hódítóútjára a citromfa kis, öklömnyi méretű gyümölcse. Ez, a 100 grammonként 50mg C-vitamint tartalmazó vitaminbomba igazi sztár a téli szezonban.

Mivel kombináljuk?


A citrom ritkán kerül teljes egészében felhasználásra a konyhákban, pedig friss, savanyú íze miatt mind a leve, mind a héjja rendkívül népszerű alapanyag a fűszerezéshez és  ízesítéshez.  Mind a citromlé, mind a héj számos különböző módon alkalmazható, mint például salátaöntetek, sütemények és torták készítése során, vagy bármilyen hal és tenger gyümölcsei ízesítéséhez.
A citromlé elengedhetetlen összetevője a frissítő italoknak, limonádéknak és koktéloknak.
A sóban eltett egész citrom a marokkói konyha egyik legfontosabb alapanyaga. Sótartalma olyan magas, hogy a vele készülő ételek utósózását szükségtelenné is teszi.

Ami megmarad:

A kezeletlen citrom héja sokféleképpen felhasználható. Kiválóan alkalmas például olajok ízesítésére. Finoman lereszelve pedig finoman kiemeli a halak és tésztaételek zamatait. 

Receptek citrommal:

További hónapok szezonális ételei:

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü