Ahogy a fast food trendek, úgy változik ennek az irányzatnak a közönsége is: egyre nagyobb az igény a jó minőségű ételek iránt, függetlenül attól, hova tér be az ember a nap folyamán.

Ahogy a fast food trendek, úgy változik ennek az irányzatnak a közönsége is: egyre nagyobb az igény a jó minőségű ételek iránt, függetlenül attól, hova tér be az ember a nap folyamán.

  

Fúziós és házi készítésű ételek összhangja

Fúziós és házi készítésű ételek összhangja

A fast food egy teljesen új fogalomként bukkan fel mindenhol. Mi a sikerének titka?

Egyre több séf fordul a fine dining-tól a fast food felé, nem csak azért mert hatalmas teret enged kreativitásuknak az új lehetőségek tárháza, hanem mert ez egy bizonyítottan sikeresen működő üzleti modellé nőtte ki magát. Az új fast food mára már felöleli a gourmet és a fúzió fogalmakat is.

Sokkal kifinomultabbá vált az irányzat, a hamburgerek jó minőségű húsból és hozzávalókból készülnek, mint a tojássárgája és a szarvasgomba. Rengeteg pizzéria kínál alternatív megoldásokat a tészta elkészítésére, mint a soya és a kamut. Az ételek meglepő párosítása is nagy népszerűségnek örvend, képzeljünk csak el egy indiai parantha kenyeret mediterrán csirkével és tzatzikivel töltve, vagy akár egy kínai congee-t füstölt tojássárgájával és szarvasgombával.

Ez az új hullám tömegesen vonzza a jó ételek szerelmeseit. Gyors, kreatív és ízletes fogásokat várnak el jó minőségű hozzávalókból, növelve ezzel az evés élvezetét.

Fontos pár dolgot észben tartani:

  • Légy zöld. Mindig legyen a kínálatodban legalább egy vegetáriánus étel lehetőség. Manapság a zöldségek divatos és luxus termékeknek számítanak. A sült brokkolitól kezdve a krémes jeruzsálemi articsóka pürén át a ropogós gumós zöldségekig.
  • Kínálj házi készítésű alapanyagokkal készült fogásokat. Teljesen elfogadott jó minőségű, boltban vásárolt termékekkel dolgozni, de ellensúlyozz házi készítésű hozzávalókkal, mivel ezek egészségesebbek és frissebbek mint a feldolgozott társaik és ezzel teszed igazán egyedivé az ételeid.
  • Lassú főzés gyors felszolgálás. A gourmet, fast food ételek lehet gyorsan kerülnek felszolgálásra, de rengeteg időt és figyelmet igényelnek az előkészületek és a megfelelő alapanyagok kiválasztása.
  • Gondolkodj globálisan. Manapság a fast food egy nagy, változatos ízekkel teli kavalkádot jelent. A mexikói taco megtölthető kóreai hozzávalókkal, a pásztorpite tetejére pedig kerülhet csípős, Olasz ‘nduja.
Hot dog másképpen?

Hot dog másképpen?

A tradícionális hotdog átalakuláson ment át. A kolbász gyakran házi készítésű vagy friss és kreatív alapanyagokkal fűszerezett. Mutatunk pár javaslatot a feltétre.

A londoni éttermekben nagy közkedveltségnek örvend a Buborékdog, csak úgy, mint a Zsíros Dog Amszterdamban, vagy a chicagoi Allium művészi hot dog készítése. A hús készülhet marhából, disznóból, de akár nyúlból, füstölt kacsából, véres hurkából vagy homárból is egyaránt. A különféle húsok mellett kifoghatsz hagyományosan elkészített hot dog-ot is friss és kreatív feltétekkel díszítve. Annak ellenére, hogy a hot dog amerikai eredetű mára már világszinten elterjedt. Mutatunk pár nemzetközi feltét ötleteket is, mint inspiráció:

Japán dog

  • Adj egy kis fűszeres csavart a hotdogodhoz egy csepp csípős wasabis majonézzel, kis gyömbérrel és egy csipet roppanós nori-val.

Kínai dog

  • Végy egy erős mustárt, adj hozzá egy kevés hoisin szószt és frissen reszelt gyömbért, tálald ezzel a hotdogot, uborkával és roppanós babcsírával.

Fűszeres dog

  • Készíts egy édes-savanyú mango-chutneyt és egy fűszeres mentás, korianderes szószt zöld chilivel. Tedd a chutneyt és a szószt a hotdog tetejére és szórd meg pirított mogyoróval.

Közép-keleti dog

  • Egy magos tahini-joghurt dresszing, vöröskáposzta megszórva Római köménymagokkal és kis ropogós csicseriborsóval a tökéletes közép-keleti doghoz.

Francia dog

  • Egy kifinomult Francia doghoz lágy és friss kecskesajt és pirított vöröshagyma kell, beborítva apróra vágott, ropogós kelbimbóval.

Olasz dog

  • Kínáld az Olasz dog-ot olvasztott mozzarellaval, csípős paradicsom kompóttal és ropogós, sült pármai sonkával.