Menu
Unilever Food Solutions » Főoldal
  • Főoldal
  • Séf inspirációk
    • Séf inspirációk
    • Együtt a COVID-19 ellen
    • UFS Academy
    • A jövő 50 élelmiszere
    • Séfműhely
    • Aktuális promóciók és események
    • M.E.P 2- Mise En Place - A Séfkönyv II. kötete
    • Knorr Fűszerek
    • Professzionális Hellmann's vendégtér
    • Street Food & Gourmet Fast Food
    • Üdvözölje Ázsia felejthetetlen ízeit!
    • Fenntarthatóság
    • Gyereknek l(ENNI) jó!
    • Allergénmentes megoldások
    • Gluténmentes ételkészítés
    • Mártások A-tól Z-ig
    • Otthon a dietetikában
    • Gasztronómia a világ körül
    • Digitális Marketing étterem-tulajdonosoknak és séfeknek
  • Receptek
  • Termékek
    • Minden termék
    • Bouillonok
    • Desszertek
    • Dresszingek
    • Egyéb
    • Ételízesítők
    • Köretek
    • Konzervek
    • Levesek, levesbetétek
    • Mártások, alapok, sűrítők
    • Teák
  • Rólunk
    • Bejelentkezés
    • Fiókom
    • Kijelentkezés
  • Kapcsolat
  • {query} itt Termékekek
  • {query} itt Receptek
  • {query} itt Egyéb
Az egész oldalon
    • Elfelejtette a jelszavát?

      Bejelentkezés

      Kérjük, várj…

    • Fiók létrehozása
    • Kapcsolat
    • Fiókom
    • Kapcsolat
    • Kijelentkezés
  1. Főoldal
  2. Séf inspirációk
  3. A jövő 50 élelmiszere
  4. A jövő alapanyagai
  1. A jövő 50 élelmiszere
  • Facebook-Link opens in a new window - article - Bemutatjuk a jövő alapanyagait!
  • Twitter-Link opens in a new window - article - Bemutatjuk a jövő alapanyagait!
  • Pinterest-Link opens in a new window - article - Bemutatjuk a jövő alapanyagait!
  • Google Plus-Link opens in a new window - article - Bemutatjuk a jövő alapanyagait!
  • Eljött a változatosság ideje!

Bemutatjuk a jövő alapanyagait!

Babfélék és hüvelyesek

Babfélék és hüvelyesek

A magas élelmirost-, fehérje- és B-vitamin-tartalmú babfélék és hüvelyesek jelentős hányada alacsony tápanyagtartalmú talajban, minimális csapadék mellett is képesek fejlődni. A jövő 50 élelmiszerének sorában szerepel például a lencse és a mungóbab. Az alapanyagok körét a hazánkban közkedvelt vesebabbal is kiegészítettük és felhasználásra ajánljuk receptjeinkben.

 

Gabonafélék

Gabonafélék

Növényi eredetű táplálékbevitelünk közel 60 százalékát a fehér rizs, a búza és a kukorica teszi ki, pedig néhány kevésbé ismert fajta tápláló és fenntartható alternatívát kínál. A jövő élelmiszerei között megtaláljuk többek közt a hajdinát, a kölest és a vadrizst is.

 

Édes zöldségek

Édes zöldségek

Ezeket a gyümölcsöket gyakran sorolják a zöldségek közé, noha azoknál édesebbek, gyakran szénhidrátban és vízben gazdagabbak. Ilyen például a narancssárga paradicsom is, melyből az ízletes Halfilé magos bundában saláta ágyon balzsamecetkrémmel recept is készült.

 

Leveles zöldségek

Leveles zöldségek

A leveles zöldségek a legtáplálóbb, legrugalmasabban használható élelmiszerek közé tartoznak magas élelmirost és ásványianyag-tartalmuknak köszönhetően.

A brokkoli, a vöröskáposzta és a spenót is a jövő élelmiszerei között szerepel.

Gombafélék

Gombafélék

Több mint 2000-féle ehető gomba terem a Földön, ráadásul olyan területeken is megmaradnak, ahol más élelmiszerek nem. A jövő 50 élelmiszerének listáján olyan gombák szerepelnek, amelyek felhasználása hazánkban nem elterjedt (például az ízletes rizike, vagy a téli fülőke (enoki gomba)), így receptjeinkben a nálunk élő gombafélékkel helyettesítettük ezeket.

Gumósok

Gumósok

A gumósok a föld alatt nőnek, ahol a hideg vagy száraz hónapok alatt is megőrzik a tápanyagokat. Szénhidráttartalmuk magas, ezért értékes energiaforrások.

Az édesburgonya más előnyös tulajdonságán kívül többek között ezért is került A jövő 50 élelmiszerei közé.

Csírafélék

Csírafélék

A csíráztatás megduplázza, esetenként megháromszorozza a növények tápértékét, a jövő élelmiszereinek listája éppen ezért számos csírafélét tartalmaz, mint például a lucernacsíra. Ez a tulajdonság szinte minden, ehető csírára igaz, így receptjeinkben ajánlatos minél többfélét felhasználni. (A magok és babfélék meleg, nedves környezetben csíráztathatók, ami ugyanakkor a baktériumok fejlődésének is ideális, ezért fogyasztás előtt fontos alaposan megmosni a csírákat!)

 

Diófélék és magok

Diófélék és magok

Nem véletlen, hogy ezeket a fehérjében gazdag magvakat gyakran nevezik szuperélelmiszernek! A listán több ilyen alapanyag is szerepel, mint például a lenmag, a szezámmag és a dió.

Gyökérzöldségek

Gyökérzöldségek

Régóta használjuk a konyhákban a roppanós, ízletes gyökereket, melyek leveles zöldjeit gyakran szintén elfogyasztjuk – hozzájárulva az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez is. Ilyen például a petrezselyemgyökér vagy a jégcsapretek és ezek levelei.

Emeld ki az ízeket Knorr Fűszerekkel és Fűszerkeverékekkel!

Kiemelt receptek

  • Petrezselyemgyökeres édesburgonyakrémleves sonkával (felnőtt)
  • Kelkáposztás pulykaraguleves (7-10 éves korcsoport)
  • Halfilé magos bundában saláta ágyon balzsamecetkrémmel (felnőtt)
Minden recept (384)

Kapcsolódó termékek

KNORR Morzsolt kakukkfű

KNORR Morzsolt kakukkfű
Online vásárlás
x
  • Bestáruház Bestáruház
  • Chefmarket Chefmarket
Termékdemót kérek

KNORR Sültcsirke fűszerkeverék

KNORR Sültcsirke fűszerkeverék
Online vásárlás
x
  • Bestáruház Bestáruház
  • Chefmarket Chefmarket
Termékdemót kérek

KNORR Őrölt fekete bors

KNORR Őrölt fekete bors
Online vásárlás
x
  • Bestáruház Bestáruház
  • Chefmarket Chefmarket
Termékdemót kérek

KNORR Sertéssült fűszerkeverék

KNORR Sertéssült fűszerkeverék
Online vásárlás
x
  • Bestáruház Bestáruház
  • Chefmarket Chefmarket
Termékdemót kérek
x

Kapcsolódó cikkek

    • Gluténmentes ételkészítés
    Útmutató a gluténmentes ételkészítéshez
    • Üdvözölje Ázsia felejthetetlen ízeit!
    Autentikus ázsiai receptek

Miért érdemes regisztrálni?

  • Ingyenes hozzáférés professzionális séfképzésekhez
  • Receptötletek és tippek a világ minden tájáról
  • A legújabb gasztronómiai trendek
Regisztráció
Van már fiokód? Jelentkezz be itt
  • Főoldal
  • Séf inspirációk
  • Receptek
  • Termékek
  • Rólunk
  • Hírlevél feliratkozás
  • Válassza ki az országát
  • Please Recycle
  • Jogi nyilatkozat
  • Adatvédelmi nyilatkozat
  • Sütikre vonatkozó nyilatkozat
  • Oldaltérkép
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülj!

Személyre szabott receptekkel, promóciókkal, ötletekkel és termékmintákkal várunk.

Kövess minket a Facebookon...
  • Facebook Facebook
Unilever Food Solutions » Főoldal

© 2021 Unilever Food Solutions I Minden jog fenntartva

Unilever Food Solutions » Főoldal

Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (iPhone) Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (iPad) Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (Android) Kedvenc oldalunk kihelyezése a kezdőképernyőre (Windows phone)

A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót. A megosztás ikonra kattintva válaszd a Főképernyőhöz adás opciót.

x