Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

  • pulykacomb** 0.5 kg
  • kelkáposzta** 0.3 kg
  • sárgarépa 0.15 kg
  • petrezselyemgyökér 0.15 kg
  • vöröshagyma 0.1 kg
  • víz 2.5 l
  • folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
  • KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg 11.0 g
  • KNORR Őrölt fekete bors 0,5 kg 4.0 g

A zöld színű ételek nem a népszerűségi listák élén állnak a közétkeztetésben étkezőknél. Kitartó munkával és jó ízekkel mindent megszerettethetünk a fogyaszókkal. Erre javaslat ez a recept, melyet Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje készített.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A finomra vágott vöröshagymát felhevített RAMA Culinesse Profin lepirítjuk.
    • Hozzáadjuk a kockákra vágott pulykacombot és a hagymával együtt pirítjuk a húst is.
    • Ízesítjük az allergénmentes KNORR Marhahúsleves alap felével és felöntjük kevés vízzel.
    • Az elpárolgott vizett pótolva pároljuk tovább a húst.
    • Amikor a hús kezd puhulni hozzáadjuk a tisztított, megmosott, darabolt sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
    • Felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraljuk.
    • Ízesítjük a maradék allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappal.
    • Beletesszük a kelkáposztát is majd a zöldségek megpuhulásáig főzve készre forraljuk és forrón tálaljuk.
    • A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell!
  2. Tálalás és tipp

    • RAMA Cremefine Profi főzőkrém és friss vágott zöldfűszerek hozzáadásával még különlegesebbé tehetjük a levest.
    • A levest elkészíthetjük másfajta szárnyas vagy sertéshússal.
    • Fűszerezésre használhatjuk a KNORR szárított fűszercsalád tagjait (majoranna, kakukkfű, rozmaring, stb.) is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü