Kelkáposztás pulykaraguleves (7-10 éves korcsoport)
A zöld színű ételek nem a népszerűségi listák élén állnak a közétkeztetésben étkezőknél. Kitartó munkával és jó ízekkel mindent megszerettethetünk a fogyaszókkal. Erre javaslat ez a recept, melyet Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje készített.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Kelkáposztás pulykaraguleves (7-10 éves korcsoport)
−
+
€542.6
Leves elkészítése
pulykacomb**
/kg
0.5 kg
0%
kelkáposzta**
/kg
0.3 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.15 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.15 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.1 kg
0%
víz
/l
2.5 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.05 l
0%
KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg
/g
11.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
pulykacomb** 0.5 kg
-
kelkáposzta** 0.3 kg
-
sárgarépa 0.15 kg
-
petrezselyemgyökér 0.15 kg
-
vöröshagyma 0.1 kg
-
víz 2.5 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A finomra vágott vöröshagymát felhevített RAMA Culinesse Profin lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a kockákra vágott pulykacombot és a hagymával együtt pirítjuk a húst is.
- Ízesítjük az allergénmentes KNORR Marhahúsleves alap felével és felöntjük kevés vízzel.
- Az elpárolgott vizett pótolva pároljuk tovább a húst.
- Amikor a hús kezd puhulni hozzáadjuk a tisztított, megmosott, darabolt sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
- Felengedjük a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraljuk.
- Ízesítjük a maradék allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappal.
- Beletesszük a kelkáposztát is majd a zöldségek megpuhulásáig főzve készre forraljuk és forrón tálaljuk.
- A főzés során elpárolgott vizet mindig pótolni kell!
-
Tálalás és tipp
- RAMA Cremefine Profi főzőkrém és friss vágott zöldfűszerek hozzáadásával még különlegesebbé tehetjük a levest.
- A levest elkészíthetjük másfajta szárnyas vagy sertéshússal.
- Fűszerezésre használhatjuk a KNORR szárított fűszercsalád tagjait (majoranna, kakukkfű, rozmaring, stb.) is.