Halfilé magos bundában saláta ágyon balzsamecetkrémmel (felnőtt)
A különböző olajos magvak fogyasztása eőteljesen ajánlott. Ez a halas kombináció egy egyszerű, színes megoldás a hét bármelyik napjára. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Saláta elkészítése
-
jégcsapretek** 0.38 kg
-
paradicsom** 0.38 kg
-
Vegyes saláták** 0.9 kg
-
brokkoli csíra 0.07 kg
Hal elkészítése
-
tengeri halfilé** 1 kg
-
zsemlemorzsa** 0.24 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.11 kg
-
búzaliszt (főző, rétes)** 0.08 kg
-
RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 0.06 l
-
lenmag** 0.03 kg
-
szezámmag* 0.03 kg
-
dió** 0.03 kg
Elkészítés
-
Saláta elkészítése
- A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk.
- A darabolt zöldségeket összeforgatjuk a vágott vagy tépett salátalevelekkel.
- A salátát tányérra halmozzuk és leöntjük KNORR Balzsamecetkrémmel
-
Hal elkészítése
- A szeletelt halfiléket fűszerezzük KNORR Hal fűszerkeverékkel
- Lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába kevert magokba forgatjuk (a diót tőrjük apróra).
- A bepanírozott halszeleteket RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
- A szeletek tetejét is lefújjuk, majd 200°C-ra előmelegített légkeveréses sütőben kb.6-7 perc alatt megsütjük.
-
Tálalás és tipp
- A kész halszeleteket a saláta mellé tálaljuk.
- A brokkoli csírát a saláta tetejére is halmozhatjuk, hogy látványosabb legyen a tálalás.
- Az öntetet mindíg tálaláskor tegyük a salátára.
- A saláta elkészítésekor lehetőség szerint használjunk fel idényzöldségeket is.