Hozzávalók

+

Saláta elkészítése

Hal elkészítése

  • tengeri halfilé 1.0 kg
  • zsemlemorzsa** 0.24 kg
  • tojás (60g/darab)** 0.11 kg
  • búzaliszt 0.08 kg
  • növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.06 l
  • KNORR Fűszerkeverék halakhoz 22.0 g
  • lenmag** 0.03 kg
  • szezámmag 0.03 kg
  • Makadámia dió 0.03 kg

A különböző olajos magvak fogyasztása eőteljesen ajánlott. Ez a halas kombináció egy egyszerű, színes megoldás a hét bármelyik napjára. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Saláta elkészítése

    • A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk.
    • A darabolt zöldségeket összeforgatjuk a vágott vagy tépett salátalevelekkel.
    • A salátát tányérra halmozzuk és leöntjük KNORR Balzsamecetkrémmel
  2. Hal elkészítése

    • A szeletelt halfiléket fűszerezzük KNORR Hal fűszerkeverékkel
    • Lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába kevert magokba forgatjuk (a diót tőrjük apróra).
    • A bepanírozott halszeleteket RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
    • A szeletek tetejét is lefújjuk, majd 200°C-ra előmelegített légkeveréses sütőben kb.6-7 perc alatt megsütjük.
  3. Tálalás és tipp

    • A kész halszeleteket a saláta mellé tálaljuk.
    • A brokkoli csírát a saláta tetejére is halmozhatjuk, hogy látványosabb legyen a tálalás.
    • Az öntetet mindíg tálaláskor tegyük a salátára.
    • A saláta elkészítésekor lehetőség szerint használjunk fel idényzöldségeket is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü