1. Bevezetés
Alessandro Bay olasz séf a Diciannove étteremből megmutatja, miben rejlik a tökéletes házi tészta készítése, az alapfelszerelésektől kezdve a tészta gyúrásán át a tökéletes tészta elkészítéséig.
2. A konyha előkészítése
Tudja meg, hogyan készítse elő konyháját a tésztakészítéshez, és tippeket is kaphat a megfelelő hőmérséklet beállításához.
3. A tészta készítése
Nézze meg, ahogy Alessandro Bay séf egyszerűen és könnyen elkészíti a friss tésztát. Megtanulhatja, hogyan kell minden alkalommal a liszt és a tojás arányát beállítani, és hogyan kell a tésztát a megfelelő állagúra gyúrni.
4. Tagliatelle készítése
Sajátítsa el a tésztagyúrás technikáját! A házi tészta készítése géppel igencsak egyszerű, könnyen beállítható a megfelelő vastagság és a lapok kívánt formájúra vághatók. Alessandro Bay séf megmutatja, hogyan készítsünk tagliatelle-t és tagliolinit, és tippeket ad a tárolásra és a fagyasztásra.
5. Tagliatelle raguval étel összetevői és elkészítése
Nézze meg, hogyan készíti el Alessandro Bay séf az olasz konyha jellegzetes ételét, a tagliatelle-t marhahús raguval, beleértve a tagliatelle főzésére vonatkozó tippeket és a tésztavíz felhasználását a selymes szósz elkészítéséhez.