Menu

Érdekességek a sertéshúsról

A muszlim országokon és Izraelen kívül a sertéshús világszerte nagyon népszerű. Minden húsfajtából Európában és Kelet-Ázsiában a legelterjedtebb az étlapon. Általánosan, házisertésekből, valamint intenzív tenyésztésből vagy biotenyésztésből származó húsokat értjük ez alatt.

Mivel kombináljuk:

Kevés olyan hús van, amelyet olyan széles körben lehetne feldolgozni, mint a sertéshúst. A sertés testének szinte minden része alkalmas fogyasztásra, megsüthető, grillezhető és főzhető is. Ezenkívül a sertéshús soha nem veszíti el saját kiadós ízét, még további fűszerezéssel sem. A sót mindig takarékosan kell használni a sertéshúsnál. A chili, a curry, a paprika és a bors használata is különösen jó ízt ad a húsnak. Főzéshez a köménymagot, babérlevelet és borókabogyót is használhatunk. Ha sültet készítünk, akkor az oregano, a kakukkfű, a zsálya, a rozmaring és a sós ízlés a legjobb választás. Általában, a sertéshúsból kiadós ételeket készítenek, de édes és savanyú mártással is tökéletes párosítani. Továbbá, gyümölcsökkel, például görögdinnyével vag gesztenyével és juharsziruppal töltve is nagyon jó ízű.

A sertés részei és felhasználásuk:

Nem tudunk hibázni ha a sertés nyakával és a karajjal dolgozunk: mindkettő nagyon sokoldalú. Mindemelett, sertés szűzpecsenye, a sertés hasa és a vastag borda a legjobbak a steak elkészítéséhez. A diós sonka, a szalonna és különösen az alsó héj ízletes szeletté alakítható. A sertéshús vállát és a vastag bordát gulyáshoz ajánljuk. A sertéslapocka ideális a lédús sültekhez is. Különösen népszerű a sertéshús filé medalionok és sovány filé szeletek formájában. A sertéscsülök vagy csülök különösen gyengéd és aromás - bár kissé összetettebb az elkészítése. A sertéshúsból származó hús különféle ételekké is feldolgozható: például aspic, kiadós pörkölt és kiadós levesek formájában.

Receptek:

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü