Lassan sült sertésszűz, füstös karfiolpürével, tökmagos túrógombóccal
A megszokott édeskés karfiol ízt, érdekesebbé tehetjük egy pár csepp füstölt ízzel.

Hozzávalók
Lassan sült sertésszűz, füstös karfiolpürével, tökmagos túrógombóccal
−
+
€4.999995E+09
Hús elkészítése.
sertés szűzpecsenye*
/g
2352.9 g
0%
Karfiolpüré készítése.
Knorr Folyékony ízesítő füstölt cukorral és sült vöröshagymával 400 ml
/g
30.0 g
0%
karfiol**
/g
2142.9 g
0%
vaj*
/g
300.0 g
0%
Túrógombóc elkészítése.
vaj*
/g
80.0 g
0%
túró félzsiros*
/g
500.0 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
3.0 darab
0%
búzadara*
/g
70.0 g
0%
tökmag**
/g
50.0 g
0%
/
Hús elkészítése.
-
sertés szűzpecsenye* 2352.9 g
Karfiolpüré készítése.
-
karfiol** 2142.9 g
-
vaj* 300.0 g
Túrógombóc elkészítése.
-
vaj* 80.0 g
-
túró félzsiros* 500.0 g
-
tojás (extra osztályú) 3.0 darab
-
búzadara* 70.0 g
-
tökmag** 50.0 g
Elkészítés
-
Hús elkészítése.
A megtisztított szűzeket sózzuk borsozzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk.
Sütőben lassan kíméletesen rózsaszínre, készre sütjük.
-
Karfiolpüré készítése.
A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük.
Lecsepegtetjük és thermomixerben egyneműsítjük, hideg vajkockákat teszünk bele és ízesítjük Folyékony Füsttel. -
Túrógombóc elkészítése.
Az áttört túrót összekeverjük a vajjal, tojással és a búzadarával sózzuk majd állni hagyjuk.
Apró gombócokat formázunk belőle és gyöngyöző forrásban lévő vízben kifőzzük.
Tálalás előtt durvára vágott tökmagba hempergetjük. -
Tálalás.
Kenjünk a tányér aljára a füstös karfiolpüréből, helyezzük rá a gombócot és állítsuk mellé a frissen felvágott szüzeket.
Virágokkal, zöldfűszerekkel dekorálva tálaljuk.