+

Hús elkészítése.

  • sertés szűzpecsenye* 2352.9 g

Karfiolpüré készítése.

Túrógombóc elkészítése.

  • vaj* 80 g
  • túró félzsiros* 500 g
  • tojás (extra osztályú) 3 darab
  • búzadara* 70 g
  • tökmag** 50 g
  1. Hús elkészítése.

    A megtisztított szűzeket sózzuk borsozzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. Sütőben lassan kíméletesen rózsaszínre, készre sütjük.
  2. Karfiolpüré készítése.

    A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük és thermomixerben egyneműsítjük, hideg vajkockákat teszünk bele és ízesítjük Folyékony Füsttel.
  3. Túrógombóc elkészítése.

    Az áttört túrót összekeverjük a vajjal, tojással és a búzadarával sózzuk majd állni hagyjuk. Apró gombócokat formázunk belőle és gyöngyöző forrásban lévő vízben kifőzzük. Tálalás előtt durvára vágott tökmagba hempergetjük.
  4. Tálalás.

    Kenjünk a tányér aljára a füstös karfiolpüréből, helyezzük rá a gombócot és állítsuk mellé a frissen felvágott szüzeket. Virágokkal, zöldfűszerekkel dekorálva tálaljuk.
+