Lassan sült sertésszűz, füstös karfiolpürével, tökmagos túrógombóccal
A megszokott édeskés karfiol ízt, érdekesebbé tehetjük egy pár csepp füstölt ízzel.

Hozzávalók
Hús elkészítése.
-
sertés szűzpecsenye* 2352.9 g
Karfiolpüré készítése.
-
karfiol** 2142.9 g
-
vaj* 300 g
Túrógombóc elkészítése.
-
vaj* 80 g
-
túró félzsiros* 500 g
-
tojás (extra osztályú) 3 darab
-
búzadara* 70 g
-
tökmag** 50 g
Elkészítés
-
Hús elkészítése.
A megtisztított szűzeket sózzuk borsozzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. Sütőben lassan kíméletesen rózsaszínre, készre sütjük. -
Karfiolpüré készítése.
A rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük és thermomixerben egyneműsítjük, hideg vajkockákat teszünk bele és ízesítjük Folyékony Füsttel. -
Túrógombóc elkészítése.
Az áttört túrót összekeverjük a vajjal, tojással és a búzadarával sózzuk majd állni hagyjuk. Apró gombócokat formázunk belőle és gyöngyöző forrásban lévő vízben kifőzzük. Tálalás előtt durvára vágott tökmagba hempergetjük. -
Tálalás.
Kenjünk a tányér aljára a füstös karfiolpüréből, helyezzük rá a gombócot és állítsuk mellé a frissen felvágott szüzeket. Virágokkal, zöldfűszerekkel dekorálva tálaljuk.