Érdekességek a vöröskáposztáról

Nevével ellentétben a vörös káposzta lila leveleivel imponál. Csak akkor vörösek, ha a talaj pH-értéke savas, vagy amikor az előkészítés során savas összetevőkkel érintkezik, például ecettel vagy almával. A vörös káposztát nem tekintik indokolatlanul egészséges ételnek: mindössze 200 g fedezi a napi C-vitamin szükségletet. Vasban és ásványi anyagokban is gazdag.

Mivel kombináljuk:

Hideg évszakban a vöröskáposzta gyökerezik a legjobban. Ha ősszel és télen sertéshúst, kacsát, libát vagy vadat szolgálnak fel sült formájában,köretként a vöröskáposzta kombinálható almával, ananásszal, aszalt szilvával vagy gesztenyével. De hús nélkül is igazi érték a vörös káposzta, nyersen vagy salátában vagy rakottként főzve. A szegfűszeg, a szerecsendió és a babérlevél fűszerként harmonizálnak vele a legjobban. Frissebb, kontrasztosabb íz érhető el a narancs vagy a citrom savasságával. A gyömbérrel és a korianderrel egzotikusabbá válik. 

Ami megmarad:

A vörös káposzta maradékai gond nélkül lefagyaszthatók - még akkor is, ha már előkészített állapotban vannak. Alternatív megoldásként kockára vágva nagyon jól passzolnak egy salátához, almával, újhagymával, ecettel és olajjal.

Receptek:

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü