Omlós báránygerinc, káposztás burgonyatortával , bébi zöldségek és káposztakrémmel
A bárány legnemesebb részét sütöm egy közkedvelt fűszerkeverékkel.Izgalmas ízeket
kapunk a különböző képpen elkészített káposzta és burgonya kombinációjával. Bennó László

Hozzávalók
Hús előkészítése, elkészítése.
-
báránygerinc* 2222.2 g
-
KNORR Gyros fűszerkeverék 0,25 kg 100.0 g
Köret elkészítése, tálalás.
-
burgonya** 1428.6 g
-
káposzta, lila 705.9 g
-
káposzta, fejes** 666.7 g
Elkészítés
-
Hús előkészítése, elkészítése.
A báránygerinc filét megtisztítjuk és forró serpenyőben kérgezzük,fűszerezzük KNORR Gyros fűszerkeverékkel.Tálalásig 70°C-on tartjuk.Majd közvetlenül a tálalás előtt serpenyőben átmelegítjük. -
Köret elkészítése, tálalás.
Fejes káposztát felvágjuk, lepírítjuk majd szeletelt tisztított burgonyával összekeverjük.Hozzáadjuk afolyadékkalbekevert felfújt alapot és sütőben készre sütjük. Lilakáposztát lereszeljük és kevés hagymával megpirtjuk, majd thermomixerben selmyes állagúra keverjük – vaj hozzáadásával. A hús levével és alaplével felforraljuk a KNORR Sülthússzaft pasztát és rozmaringgal kiforraljuk, szűrjük.A bébi zöldséget megpirítjuk tálalás előtt.