Omlós báránygerinc, káposztás burgonyatortával , bébi zöldségek és káposztakrémmel
A bárány legnemesebb részét sütöm egy közkedvelt fűszerkeverékkel.Izgalmas ízeket
kapunk a különböző képpen elkészített káposzta és burgonya kombinációjával. Bennó László

Hozzávalók
Hús előkészítése, elkészítése.
-
báránygerinc* 2222.2 g
Köret elkészítése, tálalás.
-
burgonya** 1428.6 g
-
káposzta, lila 705.9 g
-
káposzta, fejes** 666.7 g
Elkészítés
-
Hús előkészítése, elkészítése.
A báránygerinc filét megtisztítjuk és forró serpenyőben kérgezzük, fűszerezzük KNORR Gyros fűszerkeverékkel. Tálalásig 70°C-on tartjuk. Majd közvetlenül a tálalás előtt serpenyőben átmelegítjük. -
Köret elkészítése, tálalás.
Fejes káposztát felvágjuk, lepírítjuk majd szeletelt tisztított burgonyával összekeverjük. Hozzáadjuk afolyadékkalbekevert felfújt alapot és sütőben készre sütjük. Lilakáposztát lereszeljük és kevés hagymával megpirtjuk, majd thermomixerben selmyes állagúra keverjük – vaj hozzáadásával. A hús levével és alaplével felforraljuk a KNORR Sülthússzaft pasztát és rozmaringgal kiforraljuk, szűrjük. A bébi zöldséget megpirítjuk tálalás előtt.