Menu

A borjúhúst általában lágyabb alapanyag mint a marha, mivel az állatok maximum nyolc hónapos életkorban kerülnek levágásra. A borjúhúsnak szánt példányokat általában tejjel vagy más tejtermékkel táplálják, ennek köszönhető többek közt a hús karakterisztikusan világos színe. A bélszín és a hátszín is rendkívül népszerű, de drága alapanyagok.  

Mivel kombináljuk?

A borjúételek legnépszerűbb klasszikusai a bécsi szelet, az olasz Saltimbocca és a Vitello Tonnato. E három étel különbözősége gyönyörűen megmutatja a felhasználhatóság sokszínűségét.

Nem mindeki tudja, hogy csak a borjúból készült rántotthús nevezhető igazából bécsi szeletnek, melyet általában petrezselymes burgonyával, burgonyasalátával vagy madársalátával tálalunk.

Ha  Saltimboccát készítünk, a  vékonyra szelt borjúhúsra pármai sonka szeleteket és zsályát helyezünk és így sütjük ki az ételt. Az ízletes, lágy borjú, a fűszeres sonka és a zsálya eszenciális olajainak ízei gyönyörű triumvirátust alkotnak a tányéron.
A Vitello Tonnatoban pedig a vékonyra vágott borjúszeletek tonhallal, majonézzel, szardellával és kapribogyóval marinírozva alkotnak csodálatos kombinációt.

Ami megmarad:

Az elkészítés módja szerint számos lehetőségünk van a maradékok felhasználására. A sült borjúszeleteket hidegen például reggelinél is feltálalhatjuk,vagy ízletes tekercset készíthetünk belőlük.

Receptek borjúval:

További hónapok inspirációs receptjei:

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü