Röviden a retekről:

A retek legkedveltebb tulajdonsága finom csípős frissessége, mely mustárolj és kéntartalmú illóolaj tartalmának köszönhető. Magas vitamintartalmú, antibakteriális hatású, miközben nagyon kevés kalóriát tartalmaz és magas a víztartalma, így a diétás fogások kedvelt hozzávalója lehet.
Sokféle formájú és színű variánsa ismert és használt a konyhákban. Míg a jégcsapretek fehér és hosszúkás, a régi bécsi "Riese von Aspern" fajta átmérője  legfeljebb hat centiméter

Mivel kombináljuk?

A retket hagyományosan frissen önmagában, vagy saláta összetevőként is fogyasztható.
Friss, üde csípőssége miatt kiváló elem lehet egzotikus ételkombinációkban is, mint például egy citrusos, nyelvhalas perui Chevicheben. 
A kis piros gömbök a zöldsalátás köreteket is feldobják, mint egy spenótos, vagy báránysalátás mixet. A zöld smoothiekat is nagyon jól feldobja sajátos csípősségével és kevés joghurttal, citromlével kiváló méregtelenítő frissítő lehet.
Jellegzetes ízvilága édes ízekkel kombinálva izgalmas kombinációt eredményez: egy eper-retek saláta meglepően különleges élményt adhat, akár egy nem várt aroma-robbanás! 

Ami megmarad:

A retek szeletetek bármilyen húsétel mellett üde, szezonális érzetet keltenek.
Sokan nem tudják, de a retek levelei szintén felhasználhatók, például krémlevesben, smoothiekban, egy házi pesto összetevőjeként, vagy akár túrókrém fűszerezéséhez!

Receptek retekkel:

További hónapok szezonális ételei:

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü